Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стотине Нишлија напустило Ђиласа

rssBookmark and Share

20.08.2013. СР

Нови талас осипања чланства Демократске странке (ДС) у Нишу. Наиме, још 160 чланова напустило је контроверзну политичку организацију Драгана Дрвосека Ђиласа, међу њима је и Иван Јоцић, одборник у градском парламенту. За нешто више од годину дана, од прошлогодишњих избора до данас, ДС је напустило више стотина чланова из Ниша.

Стотине Нишлија напустило Ђиласа

Одборница Демократске странке у Скупштини града Ниша Драгана Стојановић-Крстић потврдила да је још 160 чланова напустило странку, међу њима је и Иван Јоцић, одборник у градском парламенту.

Она је рекла да странка у Нишу пролази "нормалан процес" после силаска са власти у граду и преласка у опозицију.

"Наша одборничка група остаје са 11 одборника од првобитних 15 који ће заступати интересе оних грађана који су дали глас ДС на прошлогодишњим изборима. Нисмо ослабљени, располажемо великим потенцијалом како у самој одборничкој групи, тако и у самој странци", казала је Стојановић-Крстић.

Наиме, још 160 чланова напустило је контроверзну политичку организацију Драгана Дрвосека Ђиласа, међу њима је и Иван Јоцић, одборник у градском парламенту.

Јоцић је у кратком писаном саопштењу навео да ишчлањењем мора да се "дистанцира од централистичког принципа функционисања, гушења демократичности и 'политике' која се базира искључиво на личој оданости, без права на различитост и са забраном изношења критике од стране локалних функционера".

Одборничку групу ДС раније је напустило троје одборника и формирало "Коалицију за Ниш" којој ће се, како је навео, придружити и Јоцић.

"Коалиција за Ниш" је почетком лета са нишким социјалистима потписала споразум о сарадњи и заједничком деловању у градском парламенту.

За нешто више од годину дана, од прошлогодишњих избора до данас, ДС је напустило више стотина чланова из Ниша.


#   Коалиција за Ниш   Иван Јоцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима