Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stotine Nišlija napustilo Đilasa

rssBookmark and Share

20.08.2013. SR

Novi talas osipanja članstva Demokratske stranke (DS) u Nišu. Naime, još 160 članova napustilo je kontroverznu političku organizaciju Dragana Drvoseka Đilasa, među njima je i Ivan Jocić, odbornik u gradskom parlamentu. Za nešto više od godinu dana, od prošlogodišnjih izbora do danas, DS je napustilo više stotina članova iz Niša.

Stotine Nišlija napustilo Đilasa

Odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Niša Dragana Stojanović-Krstić potvrdila da je još 160 članova napustilo stranku, među njima je i Ivan Jocić, odbornik u gradskom parlamentu.

Ona je rekla da stranka u Nišu prolazi "normalan proces" posle silaska sa vlasti u gradu i prelaska u opoziciju.

"Naša odbornička grupa ostaje sa 11 odbornika od prvobitnih 15 koji će zastupati interese onih građana koji su dali glas DS na prošlogodišnjim izborima. Nismo oslabljeni, raspolažemo velikim potencijalom kako u samoj odborničkoj grupi, tako i u samoj stranci", kazala je Stojanović-Krstić.

Naime, još 160 članova napustilo je kontroverznu političku organizaciju Dragana Drvoseka Đilasa, među njima je i Ivan Jocić, odbornik u gradskom parlamentu.

Jocić je u kratkom pisanom saopštenju naveo da iščlanjenjem mora da se "distancira od centralističkog principa funkcionisanja, gušenja demokratičnosti i 'politike' koja se bazira isključivo na ličoj odanosti, bez prava na različitost i sa zabranom iznošenja kritike od strane lokalnih funkcionera".

Odborničku grupu DS ranije je napustilo troje odbornika i formiralo "Koaliciju za Niš" kojoj će se, kako je naveo, pridružiti i Jocić.

"Koalicija za Niš" je početkom leta sa niškim socijalistima potpisala sporazum o saradnji i zajedničkom delovanju u gradskom parlamentu.

Za nešto više od godinu dana, od prošlogodišnjih izbora do danas, DS je napustilo više stotina članova iz Niša.


#   Koalicija za Niš   Ivan Jocić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima