Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стратешко партнерство Демократске и Реформистичке странке

rssBookmark and Share

28.01.2016. Јужна Србија Инфо

Градски одбори Демократске странке и Реформистичке странке су данас на заједничкој конференцији за медије потписали споразум о стратешком партнерству.

Стратешко партнерство Демократске и Реформистичке странке

„Ово удруживање и стратешко партнерство је засновано на програмској сличности. Овај споразум продубљује сарадњу између Демократске странке и Реформистичке странке. 

Ово је јачање међусобних страначких односа и потпис о стратешком партнерству између Демократске странке и Реформистичке странке представља израз намере да ми и убудуће стварамо што тесније везе како са Реформистичком странком и ЗЗС, тако и са осталим странкама удружене опозиције.

Оно што нас посебно повезује у граду Нишу је неспособна градска власт која даје обећања од којих грађани не могу да живе. Чињеница је да грађани Ниша живе све теже и теже и да је ситуација у граду сваким даном све лошија. У време када је Демократска странка вршила власт било је озбиљних инвестиција. Садашња градска власт не показује никакву намеру да за грађане Ниша уради нешто добро нити брине о њиховим проблемима. 

Све опозиционе странке које раде у оквиру Удружене опозиције улажу озбиљне напоре да наш Град извучемо из кризе. 

Станковић и Вишњић

Ми ћемо имати координисани рад у погледу заједничког наступа са нашим стратешким партнерима“ – изјавио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора ДС у Нишу. 

„Реформистичка странка је једина странка чије је седиште у Нишу. Због тога је она и највише заинтересована да из Ниша крене прича о окупљању. Ми смо кренули путем сарадње, путем заједничког рада, а све у циљу да направимо град бољим него што он то тренутно јесте. Обзиром да је Демократска странка на неки начин најближа Реформистичкој странци у начину сагледавања проблема, и идеји како те проблеме превазићи, није случајно што смо се одлучили на потписивање оваквог споразума са Демократском странком“ – рекао је Милан Вишњић из Реформистичке странке. 

„Предстојећи избори ће бити референдумско изјашњавање о томе ко је за СНС и ову власт, која влада чистим медијским манипулацијама, а никаквим резултатима или за опозицију, која представља суштинску алтернативу овој власти. Ми смо се окупили око програма и око политичких начела која су већ усвојена. Наш циљ је да изведемо што већи број грађана на изборе и да окупимо те гласове у један корпус. Грађани имају за шта да гласају, и имају за кога. Ми смо одабрали Демократску странку као политичко тежиште око кога ћемо се окупљати, јер сматрамо да својим политичким радом и политичком праксом гарантује да ће се програмска начела и програм који нудимо грађанима Ниша и Србије остварити. ЗЗС ће подржати предлоге Демократске странке за персонална решења, на заједничким седницама коалиције. То укључује договор да ћемо за та места предложити најбоље и најквалитетније људе. Очекујемо велику подршку грађана и постоји озбиљна намера да променимо ову власт на предстојећим изборима“ – изјавио је Бошко Ристић, потпредседник Заједно за Србију. 
    

 

Коментара: 0


#   ДС   Бошко Ристић   Реформистичка странка   Милан Вишњић   споразум   Миодраг Станковић   градска власт   Заједно за Србију   избори 2016   удружена опозиција   стратешко партнрство
@demokrate @Mikica_S @ZajednoZaSrbiju @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима