Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Слава Свети Јован Златоусти у нишком СПС-у, посебна пажња младима и људским правима

rssBookmark and Share

Ниш 26.11.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Социјалистичке партије у Нишу, обележио је данас у својим просторијама партијску славу Светог Јована Златоустог.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Домаћин овогодишње славе, први човек нишких социјалиста проф. др Жарко Ранковић, истиче, да је СПС једина политичка организација која слави Светог Јована Златоустог, и то још из времена и благослов тадашњег владике Иринеја, садашњег патријараха СПЦ.

Упитан о предстојећим изборима, Ранковић каже да ће нишки социјалисти више пажње посветити, младима и људским правима, заштити животне средине, као и то, да са својм политичким партнерима, Српском напредном странком у Нишу, имају одличну сарадњу на свим нивоима.

Свети Јован Златоусти важи за свеца који је носилац идеја једнакости и правде, а шире је познат по недељним и празничним литургијама "Јована Златоустог".

Скоро цео "састав" нишког политичког естаблишмента, био је присутан на овом свечаном догађају, што потврђује да су социјалисти у Нишу и даље назаобилазан фактор у политичком животу града.

Након сечења колача свештеника Епархије нишке, домаћини и гости у опуштеној атмосфери уз богату трпезу, ћаскали су и "склапали" послове.

Обележавање крсне славе СПС-а, пратио је и велики број медија..

И поред великог броја функционера и гостију из других политичких опција, на данашњој прослави, видно је било одсуство појединих градских функционера СПС-а, као и социјалистичке омладине, за разлику од прошлих година, свеопшти је утисак новинара.


#   Ниш   СПС   Жарко Ранковић   Српска слава   Свети Јован Златоусти
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима