Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сврљиг: Милетић потписао петицију УРС

rssBookmark and Share

Сврљиг 25.05.2011. Марко Миладиновић

Председник општине Сврљиг и предсеник Уједињене сељачке странке Србије, Милија Милетић, потписао је у Сврљигу петицију Уједињених региона Србије о децентрализацији.

Сврљиг: Милетић потписао петицију УРС

Свечани чин потписивања обављен је у просторијама Уједињене сељачке странке у присуству Министарке омладине и спорта и чланице председништва Уједињених региона Србије, Снежане Самарџић Марковић, Народног посланика УРС, Бранислава Јовановића, и многобројних гостију. Надам се да ће ова петиција бити усвојена у републичком парламенту и да ће средства која остану у општинском буџету бити домаћински употребљена за побољшање квалитета живота мештана општине Сврљиг рекао је Милија Милетић.

Петиција о децентрализацији садржи иницијативу о измени закона о враћању имовине локалним самоуправама, закона о финансирању локалних самоуправа и закона о директном избору градоначелника, рекла је Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић обраћајући се присутнима. Реч је о 68 милиона динара који би остали у буџету општине Сврљиг, што је довољно за изградњу једне савремене школе или два вртића или 12 километара водоводне мреже.

На крају посете општини Сврљиг и Уједињеној сељачкој странци, чланица председнишрва УРС Снежана Самарџић Марковић изнела је податак да је петицију до сада поред Милије Милетића, испред Уједињене сељачке странке, потписало још двадесетак градоначелника из разних политичких опција: ДС-а, Нове Србије, Јединствене Србије, ЛДП-а, СПО-а, ДСС-а, СДП-а и група грађана и око 420.000. грађана Србије.


#   УРС   Сврљиг   Милија Милетић   децентрализација   Бранислав Јовановић   Уједињена сељачка странка УСС   Снежана Самарџић Марковић   група грађана
@regionisrbije @seljacka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима