Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тадићу Нишу: Сарадња са ДС могућа уз вредносне предуслове

rssBookmark and Share

11.10.2015. Блиц

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић рекао је данас у Нишу да сарадња са Демократском странком (ДС) може да се деси, али да за то постоје вредносни предуслови, као и да лидер ДС Бојан Пајтић може да се обрати за разговор у сваком тренутку.

Борис Тадић, Фото Петар Димитријевић
Борис Тадић, Фото Петар Димитријевић

Тадић је новинарима после потписивања споразума о сарадњи са Народним покретом Србије рекао и да је напустио ДС, јер није могао да дозволи да се стекне утисак да он стоји иза свега што се дешавало у тој странци.

"Нисам хтео да стојим иза коалиција које су, по мом мишљењу, биле вредносно неодрживе и ту мислим на Зорана Живковића и Нову странку", казао је Тадић и додао да не може да сарађује са људима који су њему, као председнику Србије, креирали огромне проблеме које није могао да разреши годинама након њиховог управљања земљом.

"Ја никада нисам могао да разрешим аферу приватизације "Лукоила", ја сам имао проблем на међудржавном нивоу са Русијом, а нисам имао никаве везе са том приватизацијом", навео је Тадић.

Тадић је додао и да Пајтић треба да реши свој проблем, Развојну банку Војводине, који је он генерисао.

Тадић је данас у Нишу, где је са Народним покретом Србије потписао споразум о сарадњи, рекао да не зна да ли ће бити републичких избора и да о томе одлуку доноси премијер Александар Вучић.

"Не желим да припадам оним политичарима који ће се залетати сада у формирању изборних штабова, а да избора уопште не буде", рекао је Тадић новинарима и додао да политичари који то сада раде нису довољно искусни.

Он је рекао у Нишу да треба пажљиво анализирати када би могли да буду избори, да могу бити у децембру или на пролеће, а да ли ће бити и републичких велико је питање.

"Постоје тензије унутар владајуће коалиције иако Вучићу није потребна сагласност коалиционих партнера", додао је Тадић.

Тадић је рекао да треба видети шта о томе мисли свет који снажно утиче на политику владе и да ли и међу њима постоји воља да се у Србији поново одржавају парламентарни избори.

Тадић и лидер Народног покрета Србије (НП) Мирослав Алексић потписали су данас у Нишу споразум о сарадњи, а Тадић је рекао да они формирају блок за будућност, било или не било избора.

Он је рекао новинарима да је циљ споразума обједињавање свих опозиционих снага које имају потенцијал да мењају стање у Србији и које не желе да доприносе бесмисленим "ријалити политичким сударима", у узнемиравању и обмањивању грађана, упумпавању агресије у наше друштво, већ које желе да на разуман начин критикују владу и да кажу шта треба радити.

"Ми желимо да променимо ову владу на следећим изборима, јер сматрамо да веома лоше ради и желимо да будемо политички блок који ће још једном афирмисати идеју грађанске, помиритељске Србије и Србије која је усмерена на развој".

Тадић је оценио и да су резултати из периода када је он био на челу Србије много бољи од резултата ове владе у свим сегментима.

Председник НП Мирослав Алексић рекао је "да Србија треба да се договори, јер се у Србији живи све теже и теже".

Тадић и Алексић су рекли да је тај блок веома близу потписивању споразума са Либерално-демократском партијом.


#   ДС   Александар Вучић   Борис Тадић   Зоран Живковић (политичар)   Бојан Пајтић   СДС   НПС Народни покрет Србије   Мирослав Алексић   Ана Живковић
@demokrate @avucic @ZoranDirektno @PajticBojan @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима