Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тензије у Лесковцу, полиција у приправности

rssBookmark and Share

01.06.2012. Izvor : B92 |

Око 300 присталица тзв. Спасовданске коалиције, састављене од 5 странака, протестује испред зграде СО Лесковац где се очекује почетак конститутивне седнице.

Тензије у Лесковцу, полиција у приправности

На лицу места је и велики број полицајаца.

На изборима 6. маја у Лесковцу ДС је освојила 22 одборничка места, СНС 18, коалиција СПС-ПУПС-СДПС 12, УРС 11, а ДСС, Нова Србија и Јединствена Србија по четири мандата.

У Лесковцу већ данима протестују присталице и симпатизери пет политичких странка Српске напредне странке, Уједињених региона Србије, Демократске странке Србије, Нове Србије и Јединствене Србије, због тога што је четворо одборника напустило предизборну коалицију са УРС-ом и придружило се СПС-у и ДС-у који ће тако, уз помоћ тих одборника, обезбедити већину у локалној скупштини и формирати власт у Лесковцу.

Некоиилко дана трајали су и протести испред кућа поменутих одборника, а због тензија у Лесковцу у том граду је јуче боравио и председник ДС-а Борис Тадић који је осудио претње одборницима и њиховим породицама.

Незадовољне странке из којих су одборници "пребегли" у други табор рекли су да неће дозволити да се тако формира градска власт. Те странке,синоћ суи мале дуге разговоре иза затворених врата и , упућен је позив члановима и и симпатизерима тзв. Спасовданске колаиције да се данас окупе испред градске Скупштинре и да мирно протестују.

Испред зграде скупштине од јутрос је распоређено много полиајаца, а у скупштину неће моћи да уђе нико без идентификационих картица.


#   Борис Тадић   Нова Србија   градска власт
@NovaSrbijaGONis @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима