Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tenzije u Leskovcu, policija u pripravnosti

rssBookmark and Share

01.06.2012. Izvor : B92 |

Oko 300 pristalica tzv. Spasovdanske koalicije, sastavljene od 5 stranaka, protestuje ispred zgrade SO Leskovac gde se očekuje početak konstitutivne sednice.

Tenzije u Leskovcu, policija u pripravnosti

Na licu mesta je i veliki broj policajaca.

Na izborima 6. maja u Leskovcu DS je osvojila 22 odbornička mesta, SNS 18, koalicija SPS-PUPS-SDPS 12, URS 11, a DSS, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija po četiri mandata.

U Leskovcu već danima protestuju pristalice i simpatizeri pet političkih stranka Srpske napredne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije, zbog toga što je četvoro odbornika napustilo predizbornu koaliciju sa URS-om i pridružilo se SPS-u i DS-u koji će tako, uz pomoć tih odbornika, obezbediti većinu u lokalnoj skupštini i formirati vlast u Leskovcu.

Nekoiilko dana trajali su i protesti ispred kuća pomenutih odbornika, a zbog tenzija u Leskovcu u tom gradu je juče boravio i predsednik DS-a Boris Tadić koji je osudio pretnje odbornicima i njihovim porodicama.

Nezadovoljne stranke iz kojih su odbornici "prebegli" u drugi tabor rekli su da neće dozvoliti da se tako formira gradska vlast. Te stranke,sinoć sui male duge razgovore iza zatvorenih vrata i , upućen je poziv članovima i i simpatizerima tzv. Spasovdanske kolaicije da se danas okupe ispred gradske Skupštinre i da mirno protestuju.

Ispred zgrade skupštine od jutros je raspoređeno mnogo poliajaca, a u skupštinu neće moći da uđe niko bez identifikacionih kartica.


#   Boris Tadić   Nova Srbija   gradska vlast
@NovaSrbijaGONis @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima