Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Туча социјалиста у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 02.04.2014. Бета

Вишемесечне размирице у прокупачком одбору Социјалистичке партије Србије кулминирале су свађом и физичким обрачуном после којег је чланица тог одбора Радица Новаковић завршила у болници.

Туча социјалиста у Прокупљу

У службеним просторијама СПС у Прокупљу је интервенисала полиција на позив Новаковићеве која је агенцији Бета казала да је десетак млађих чланова СПС, предвођено председником Окружног одбора Оливером - Батом Радошевићем - кандидатом за посланика, физички насрнуло на њу, те је доживела стрес и повреде због којих је затражила лекарску помоћ.

Потпредседник СПС Љубиша Благотић рекао је да је до свађе и туче дошло током неформалног састанка када је група од десетак чланова искористила одсуство председника странке и руководилаца, у жељи да преузме власт у Општинском одбору.

По његовим речима, до размирица и подела у странци дошло је након писања штампе о бројним злоупотребама члана Главног и Извршног одбора СПС Дејана Миловановића, делегираног из Прокупља који је и један од директора ЈАТ.

"Не ради се о ни о каквом расколу у странци, како се прича, већ о томе да неки чланови покушавају да искористе притиске који се ових дана врше на све чланове СПС срачунате на рушење угледа странке, у циљу личне промоције и стицање политичких поена", казао је Благотић.

Нападнута чланица СПС рекла је да је о свему обавестила Главни одбор СПС и више инстанце као и да ће против оних који су је вређали и малтретирали поднети кривичне пријаве.


#   Прокупље   СПС   полиција   туча   Радица Новаковић   Оливер Радошевић   Љубиша Благотић   главни одбор   кривичне пријаве
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима