Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У нишком Народном позоришту, листа „Александар Вучић – Заједно можемо све“ представила кандидате за посланике

rssBookmark and Share

Ниш 27.02.2022. Јужна Србија Инфо

О томе зашто су на листи Српске напредне странке и како виде будућност Србије говорили су проф. др Даница Грујичић, проф. др Стојан Раденовић, Наташа Тасић Кнежевић и Јелена Жарић Ковачевић.

Фото: СНС
Фото: СНС

Даница Грујичић, прва на листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ рекла је да је осетила велику потребу да јавно иступи и подржи развој Србије. Ја се не бавим политиком, овде сам зато што желим да подржим све оно што је урађено у здравству, због свих улагања, због свих изграђених нових болница, због враћања достојанства здравственом раднику, због младих колега који данас могу да остану у нашој држави, због пацијената, због гама ножа, линеарних акцелератора, магнета, радио-хируршке машине, зато што се никада оволико није улагало у наше здравство, зато што се развија сваки сегмент нашег друштва.

Наша Србија иде путем напретка, мира и стабилности, наша држава се убрзано развија, наравно да ћу такву Србију да подржим, истакла је Грујичић. Да ли је идеално све, па није, и нигде није, али ако погледате плате медицинског особља и лекара специјалиста, ви можете да видите колико држава помаже и колико цени знање и труд свих тих људи. Ми смо данас после толико деценија отворили врата Клиничког центра Србије, у Нишу имамо нови клинички центар, три потпуно нове ковид болнице, да не помињем све опште болнице и домове здравља који су реновирани, реновирају се, изграђени, или се граде. Која држава може да се похвали свиме тиме поред Србије, ретко која, подвукла је Грујичић.

Моја велика жеља је, нагласила је она, да се изгради један потпуно нови центар за онкологију који ће бити најсавременији у овом делу Европе, и верујем да ћемо успети, јер заједно можемо све. Позивам све грађане да 3. априла изаберемо Србију која је пример како се из пепела подиже један народ, да Србија буде број један, сви подржимо листу број 1 „Александар Вучић – Заједно можемо све“, казала је Грујичић.

Професор Стојан Раденовић обратио се присутнима речима да он живот посматра као науку. За све што радите, за сваку тезу, морате да имате неки доказ, а не само речи. Тако је и у математици, али тако је и у политици, нагласио је Раденовић. Два и два су четири, а не нула, и то је, поштовани грађани, слика и како се гради наша Србија. Колико год неки не желе да признају све што је у Србији изграђено у претходних неколико година, једноставним сабирањем дела све је недвосмислено јасно - да је наша Србија данас много боље, лепше место за живот. Путеви, научно-технолошки паркови, као и све отворене фабрике и изграђене болнице нису невидљиви, они су стварни, служе бољем и сигурнијем начину живота, дела све говоре, истакао је Раденовић. Професор Раденовић подсетио је присутне да је пре неколико дана са председником Вучићем играо партију шаха, и тада сам, истакао је он, видео колики је председник Вучић борац, али и колико корака размишља испред свих осталих и баш таква особа је потребна нашој Србији, нагласио је професор. Када видим колико младих је данас са нама, али и широм Србије где год да одем, мили ми се да живим још мало, јер млади су наше благо, ја знам да наша Србија може бити још јача, развијенија, и зато сам данас овде са вама, да сви заједно радимо још брже и још боље, закључио је професор Раденовић.

Наташа Тасић Кнежевић почела је своје излагање изреком „на муци се познају јунаци“. Током ковид пандемије, подсетила је Тасић Кнежевић, када се цео свет затворио, када су многи уметници и културне установе доживели финансијски крах, када је судбина многих професија била под великим знаком питања, наша држава је одмах реаговала и несебично помагала раднике из културе. То не може било која држава, то може само држава која води рачуна о култури, али, пре свега, држава која је финансијски стабилна и снажна. Погледајте само колико се данас улаже у културу, не памтим када је толико новца улагано у културу - реновирају се позоришта, културни центри, оснивају се и помажу многи фестивали по којима је Србија препознатљива, да ли ико то може да порекне, запитала се она. Дела све говоре, и зато сам ја са вама – због свега што је урађено у култури и јер заједно можемо баш све, подвукла је Тасић Кнежевић.

Јелена Жарић Ковачевић, чланица Председништва СНС-а из Ниша, истакла је да су данас Ниш и Нишки округ неупоредиво развијенији и уређенији него што је то било пре 10 година. Председник Вучић, рекла је она, обећао је пре неколико година да ће учинити све да оживи наш крај и то је испунио. Председник не само што је лично отворио осам фабрика у Нишу, запослио наше суграђане, међу којима је највише младих, него је и обезбедио стабилне пензије, које су данас веће него икада раније. Не постоји област у коју се није улагало, данас можемо да се похвалимо и научно-технолошким парковима, фабриком за отпадне воде, а као посебан драгуљ данас са поносом истичемо наш, Клинички центар Ниш, који показује оно што ми сви знамо – да је брига о здрављу нашег народа један од главних приоритета наше политике, истакла је Жарић Ковачевић. Чланица Председништва СНС-а Жарић Ковачевић напоменула је да је веома срећна што је држава препознала важност свих питања у вези са младима, и подвукла битност одлуке државе да се повећају средства за прво, друго и свако наредно дете, као и давања у вредности од 20.000 евра за решавање стамбеног питања. То је политика која показује колико се Србија бори и труди да млади остану у Србији, да могу да заснивају своје породице у крајевима где су рођени и одрасли, закључила је Жарић Ковачевић.

Служба за информисање

Српска напредна странка


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   посланици   Јелена Жарић Ковачевић   Др Даница Грујичић   парламентарни избори 2022   Александар Вучић – Заједно можемо све
@sns_srbija @avucic @DanaGrujicic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима