Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна седница због извештаја ДРИ

rssBookmark and Share

08.01.2012. Аutor : M. M . |

Одборници ДСС поднели су прошлог петка захтев за одржавање ванредне седнице Скупштине града Ниша на којој ће се расправљати о недавном „неповољном“ извештају Државне ревизорске институције о законитости трошења буџета града Ниша за 2010. годину.

Захтев су подржали и одборници СРС, ЛДП и по један одборник СНС и НС.

Ванредна седница због извештаја ДРИ

-У извештају ДРИ констатовано је да је милијарду динара од укупно шест милијарди, колико је износио буџет за 2010, потрошено противно Закону о јавним набавкама, а утврђено је укупно 146 неправилности. Сматрамо да градоначелник Ниша Милош Симоновић због тога мора да поднесе извештај одборницима и грађанима Ниша, а одговорни за такве злоупотребе морају да сносе консеквенце - рекао је Милан Лапчевић, шеф одборничке групе ДСС у Скупштини града и републички посланик, додајући да Пословник о раду налаже да се ванредна седница СГ одржи најкасније 15 дана од подношења захтева.

Градоначелник Симоновић недавно је оценио да је извештај ДРИ релативно повољан по Ниш, јер нису установљене никакве злоупотребе буџета, а кршење закона везано је најчешће за техничке и статистичке пропусте, који нису од суштинског значаја.

Он је рекао да ће град поштовати десетак препорука ревизора, које се углавном односе на „побољшање“ мање значајних процедуралних питања.


#   Милош Симоновић   ДРИ   Милан Лапчевић   ванредна седница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима