Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас последња седница Скупштине града Ниша, без извештаја ДРИ

rssBookmark and Share

03.03.2016. Јужна Србија Инфо

Данас се одржава се поледња седница Скупштине града Ниша у овом сазиву власти.

Данас последња седница Скупштине града Ниша, без извештаја ДРИ

На дневном реду је измена уговора о изградњи Регионалном центра за управљање отпадом "Келеш" везано за новине пројктног финансирања, затим и елаборат о уступању земљишта компанији Џонсон електрик.

Проширења дневног реда неће бити, рекао је председник СГ Ниша, Миле Илић, а то се вероватно односи и на извештај Државне ревизорске институције, јер предлагачи нису на време доставили овај предлог, како је раније изјавио градоначелник Зоран Перишић.

Да подсетимо..., без извештаја

"Врућ", за нишку градску власт извештај Државне ревизорске институције, највероватније неће бити уврштен у једну од 41. тачке седнице Скуптине града Ниша, заказане за 3. март, ове године.

Опозиција тврди да је сакупила 20 потписа, али и да им фали још један, како би се ова тачка нашла на дневном реду. 

Интереснатно је да је један од 20 сакупљених потписа стигао са Малте, и то од одорнице Српске напредне странке, које се иселила на ово острво незадовољна животом у Нишу.

Међутим, градоначелник Перишић каже, да опозиција оваквим инсистирањем показује своје основно непознавање правилника скупштинског парламента, и објашњава да је 21 глас- потпис потребан да би се уопште заказала ванредна седница, ако предсдник Скупштине града то не уради.

Иницијатива да се прошири дневни ред подлеже предлогу само једног одборника, али како тај предлог није стигао до 28. фебруара, он није ни могао да уђе у разматрање.


#   Миле Илић   Зоран Перишић   ДРИ   Џонсон електрик   седница   Скупштина града Ниша   ванредна седница   дневни ред   избори 2016
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима