Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Варнице у власотиначком "водоводу"

rssBookmark and Share

Лесковац 21.01.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Горан Митровић, управник фабрике воде “Нерезине” у Власотинцу, која послују у саставу ЈКП “Водовод” у тој вароши, тврди да му је директор опалио шамар, после чега је завршио на хитној служби.

Варнице у власотиначком "водоводу"

Инцидент, који је узбрукао ионако трустну политичку ситуацију у вароши на Власини, десио се у понедељак око 14,20 часова у канцеларији в.д. директора “Водовода” Боре Стојиљковића, а после неколико написаних решења о разрешењу и премештају на друга радна места. Митровић је тражио образложење за своју смену.

-Како нисам добио образложење, кренуо сам ка излазу, али је дирекор скочио са столице, ухватио ме за мишице и гурао ме, а потом ми је опалио шамар по лици. Од силине удара пао сам на праг између његове и канцеларије секретарице. Наставио је да виче, па сам се од страха сакрио у другој канцеларији. То је видело шест сведока. Надам се да ће сведочити у полицији – прича Митровић, који је од 1991. до 2009. године био и генерални директор “Водовода”.

Бора Стојиљковић је у директорску фотељу сео крајем прошле године, када је из власти избачена СПС и једно крило СНС-а, а на њихова места дошла странка Бориса Тадића. Негира да је ударио потчињеног.

– Ушао је у канцеларију ненајављено, бацио ми решење у лице и рекао да могу да се сликам са њим. Био је видно пијан. Замолио сам га да напусти канцеларију, што он није учинио. Никаквог сукоба између мене и њега није било, нисам га ударио, а ту су били и сведоци који су то потврдили јуче у полицији – прича Стојиљковић и додаје да је у фирми затекао хаос и девет неисплаћених зарада.

На лицу управика нема видљивих повреда, а у лекарском налазу пише да је био узнемирен и примио ињекцију за ублажавање стреса и болова. Лекар Хитне службе у Дому здравља у Власотинцу Драган Спасић тврди, такође, да је Митровић био пијан.

-Био је узнемирен и под дејством алкохола. ЕКГ налаз је био уредан. Послао сам га за Лесковац да му ураде алко тест јер у Власотинцу то не радимо. Они му нису урадили тај тест, а написали су и идентичан лекарски налаз – прича Спасић.

У СПС-у тврде да смена и инцидент имају политичку позадину. – Не постоји ни један други аргумент за смену будући да годинама водим фабрику и да сам једини лиценцирани технолог у обалсти водоснабдевања. Нико нема прва да ме бије на радном месту – огорчен Митровић, који припрема приватну тужбу „за нарушену част, дискриминацију и увреду“.

- Иако се сукобу даје политичка конотација, овде није реч о томе. Човек је сваког дана алкохолисан, а водом из фабрике се свакодневно снабдева 20 000 житеља Власотинца и околине и сматрао сам да он није адекватна особа за тај посао. То је једини разлог за његову смену – наглашава директор „Водовода“.

За две и по године састав владајуће коалиције у Власотинцу мењао се седам пута, па је при том долазило и до промена директора у општинским предузећима.


#   Лесковац   СПС   Дом здравља   Власотинце   Водовод ЈКП   радна места   Горан Митровић   Бора Стојиљковић   Драган Спасић
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима