Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић наставио кампању "Будућност Србије" посетом Јабланичком округу

rssBookmark and Share

Лесковац 01.03.2019. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије" посетом Јабланичком округу и обишао Власотинце, Бојник, Медвеђу, Лебане и Лесковац.

Вучић наставио кампању "Будућност Србије" посетом Јабланичком округу

"Хоћу људима који живе овде, а пореклом су са Косова и Метохије, да поручим да не брину, да ће резултат бити у корист Србије", рекао је председник Вучић  у обраћању грађанима Власотинца, где је обишао обновљену Основну школу „Синиша Јанић“. Он је навео да је у школу уложен значајан новац са циљем да школа, која је дала најзначајнија имена Власотинца и Јабланичког округа, засија новим сјајем после више од 140 година од када је основана.

"Хоћемо да деца остају у Јабланичком округу, да имају услове какве имају млади у свим развијеним земљама света. То можемо да урадимо зато што данас имамо више новца него раније. Улагаћемо још више у све јавне објекте у Власотинцу", изјавио је председник  Вучић и истакао да је, и поред чињенице да је у 2018. години Општина Власотинце реализовала 50 пројеката укупне вредности 1,8 милиона динара, потребно још инвестиција и погона.

"Рекао сам да ћемо ићи с тешким мерама, што се многима није свидело, али и да ћемо оздравити Србију. Данас са јавним финансијама немамо проблема. Људи су видели да рад, трпељивост и  стрпљење дају резултате. Наш економски раст значајно је већи од већине земаља у региону, мада ће нам бити потребно још много година да сустигнемо развијене земље. Мора да се иде бржим темпом него до сада", истакао је председник Србије и замолио  све у локалним властима да покажу већу бригу према људима.

"Не можемо да решимо сва питања, али хоћемо да одговоримо свакоме, да покажемо љубав и пажњу. То мора да се ради у сарадњи са локалним челницима", поручио је председник Вучић и најавио улагања у туризам Власинског језера и других потенцијала овог краја, посебно након отварања аутопута кроз Грделичку клисуру.

Председник Вучић посетио је и Бојник, као први председник Србије који је посетио то место, и најавио грађанима читав низ конкретних пројеката за ту општину. Он је навео да ће држава финансирати и помоћи изградњу агро-зоне у коју би дошли инвеститори, као и да ће то омогућити електрификацију пластеника.

"Као што смо у Лебане довели једног инвеститора, а потребно је још једног, тако морамо и у Бојнику да направимо фабрику, да би грађани остали", рекао је председник Вучић и поручио да ће Бојник моћи да рачуна на све већу подршку државе.

Председник Вучић је у Бојнику обишао производни погон фабрике за израду галантерије "Аутостоп" и плантажу воћа "Експерт стил", која се простире на 21 хектар.

Председник Вучић је, након обиласка Археолошког налазишта Царичин град – Justiniana Prima код Лебана , најавио да ће у туристички развој Царичиног града бити уложено најмање 3 милиона евра и да ћемо покушати да 2023. године буде уписана на листу светске културне баштине Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу (UNESCO).

Председник  Вучић обишао је Сијаринску бању и рехабилитациони центар – хотел  "Гејзер", где би, до краја године, требало да почне изградња модерног СПА центра и истакао да је потребан приватни капитал да се Бања унапреди, јер је она богатство целе Србије, а не само Јабланичког округа. Он је најавио да ће држава у Сијаринску бању уложити око 60 милиона динара.

"И не брините коме припада, него долазите са што више идеја, а ми ћемо да подстичемо, да инвестирамо, јер нам је стање у буџету боље, захваљујући реформама", рекао је председник Вучић и додао да ће се радити пут Медвеђа – Лебане.

Председник Вучић је обишао и реконструисани Дом здравља у Медвеђи, у који је уложено 41 милион динара, и обданиште "Дечја радост" у Лебану, где је поручио да ће се у наредном периоду више улагати у обнову и реконструкцију јавних објеката на територији те општине, јер држава све то може да уради захваљујући подршци грађана борби за вођење одговорне политике.

Председник Вучић обишао је, на крају посете Јабланичком округу, реконструисану Установу за одрасле и старије у Лесковцу, у коју је уложено више од 62 милиона динара.

„Србија има добру будућност. Знала је како да се штити и чува у прошлости и још боље ће знати како да чува своје интересе у будућности“, поручио  је председник Вучић грађанима Лесковца и најавио нове инвестиције у том крају, градњу најмодернијег фудбалског стадиона у Лесковцу, као и гасификацију југа Србије. Он је истакао да Србија, захваљујући економским успесима, снажи и полицију и војску, отвара националне институције, од Народног музеја, Музеја савремене уметности, до позоришта "Бора Станковић" у Врању.

"Чини ми се да је потпуно јасно, када погледате вечерас Лесковац, данас Бојник, Лебане, Медвеђу, Власотинце, да је устала Србија, пристојна Србија, да сачува такву Србију и од оних споља и од оних унутра који би да је сруше", закључио је председник Вучић.


#   Лесковац   Дом здравља   Власотинце   Бојник   Лебане   Медвеђа   Александар Вучић   Јабланички округ   Бора Станковић   инвестиције   председник Србије   Царичин град   Justiniana Prima   кампања Будућност Србије
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима