Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Виши суд у Нишу усвојио три жалбе коалиције "Бирамо Ниш" због неправилности на изборима

rssBookmark and Share

Ниш 13.06.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Виши суд у Нишу усвојио је данас трећу жалбу коалиције "Бирамо Ниш", везано за неправилности на бирачком месту број 18 у општини Медијана. Суд је јуче усвојио две жалбе ове коалиције, које су враћене ГИК-у на поновно разматрање, која има рок од десет дана за ново решење.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Ради се о жалбама Вишем суду на изборни материјал на бирачким местима 25 у пштини Палилула и 50 у општини Медијана.

Усвајање ових жалби показује да правосудни систем функционише и да ће неправилности у изборном процесу бити исправљене, кажу изопозиције.

Такође очекују да Градска изборна комисија озбиљно размотри све приговоре и донесе одлуке у складу са законом, додају.

Подсећамо, коалиција "Бирамо Ниш" раније је поднела низ приговора и жалби због неправилности на неколико бирачких места током недавних локалних избора. Ови приговори укључују тврдње о фалсификовању записника и неправилностима у гласању ван бирачких места.

Усвајање ових жалби и враћање случајева на поновно разматрање од стране ГИК-а представља важан корак ка обезбеђивању транспарентности и регуларности изборног процеса. Опозиција наглашава да је ово кључно за очување интегритета избора и поверења грађана у демократске институције.

Градска изборна комисија Ниша сада је у обавези да у року од 10 дана донесе нова решења по овим приговорима. Очекује се да ће наредни дани донети даље расправе и одлуке које би могле утицати на коначне резултате локалних избора.

Коментара: 0


#   Ниш   виши суд   опозиција   ГИК   локални избори 2024   Бирамо Ниш коалиција
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима