Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Viši sud u Nišu usvojio tri žalbe koalicije "Biramo Niš" zbog nepravilnosti na izborima

rssBookmark and Share

Niš 13.06.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Viši sud u Nišu usvojio je danas treću žalbu koalicije "Biramo Niš", vezano za nepravilnosti na biračkom mestu broj 18 u opštini Medijana. Sud je juče usvojio dve žalbe ove koalicije, koje su vraćene GIK-u na ponovno razmatranje, koja ima rok od deset dana za novo rešenje.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Radi se o žalbama Višem sudu na izborni materijal na biračkim mestima 25 u pštini Palilula i 50 u opštini Medijana.

Usvajanje ovih žalbi pokazuje da pravosudni sistem funkcioniše i da će nepravilnosti u izbornom procesu biti ispravljene, kažu izopozicije.

Takođe očekuju da Gradska izborna komisija ozbiljno razmotri sve prigovore i donese odluke u skladu sa zakonom, dodaju.

Podsećamo, koalicija "Biramo Niš" ranije je podnela niz prigovora i žalbi zbog nepravilnosti na nekoliko biračkih mesta tokom nedavnih lokalnih izbora. Ovi prigovori uključuju tvrdnje o falsifikovanju zapisnika i nepravilnostima u glasanju van biračkih mesta.

Usvajanje ovih žalbi i vraćanje slučajeva na ponovno razmatranje od strane GIK-a predstavlja važan korak ka obezbeđivanju transparentnosti i regularnosti izbornog procesa. Opozicija naglašava da je ovo ključno za očuvanje integriteta izbora i poverenja građana u demokratske institucije.

Gradska izborna komisija Niša sada je u obavezi da u roku od 10 dana donese nova rešenja po ovim prigovorima. Očekuje se da će naredni dani doneti dalje rasprave i odluke koje bi mogle uticati na konačne rezultate lokalnih izbora.

Komentara: 0


#   Niš   viši sud   opozicija   GIK   lokalni izbori 2024   Biramo Niš koalicija
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima