Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opozicija u Nišu podnela žalbe na odluke GIK-a, sada olučuje Viši Sud

rssBookmark and Share

Niš 09.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Pravni timovi opozicije u Nišu, kako kažu ne odustaju od borbe za poštovanje izborne volje građana, uprkos odbacivanju većine njihovih prigovora od strane Gradskog Izbornog Odbora (GIK).

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Opozicija tvrdi da su njihovi prigovori bili argumentovani i dokumentovani, te da je GIK donosio odluke bez adekvatnog obrazloženja, što ukazuje na nedostatak transparentnosti i poštovanja izbornih procesa.

Miloš Nešić iz koalicije "Biramo Niš" ističe da je GIK nastavio s opstrukcijom izbornog procesa, odbacujući prigovore bez adekvatne analize, a optužuje ih da to čine kako bi dobili više vremena za eventualno manipulisanje rezultatima. Sličnog stava je i Dragana Milutinović, koja naglašava ozbiljne nepravilnosti u izbornom procesu koje su opozicioni pravni timovi dokumentovali, ali koje su, prema njihovim tvrdnjama, ignorisane od strane GIK-a.

Sada je na potezu Viši sud, koji će u narednih 72 sata razmotriti žalbe opozicije i doneti odluke. Opozicija veruje da će Viši sud vratiti primedbe na odlučivanje GIK-a i insistirati na poštovanju zakona. Milena Vakić iz Grupe građana "Dr Dragan Milić" takođe smatra da su prigovori opozicije osnovani i da GIK nije primenio pravne propise kako je trebalo.

Opozicionari ističu da će o daljim koracima odlučivati nakon odluke Višeg suda, ali da imaju plan i strategiju, uključujući i eventualne proteste. Njihova odlučnost da se izbore za regularnost izbornog procesa ne jenjava, dok građani i dalje prate razvoj situacije s nestrpljenjem. U međuvremenu, GIK ima rok od 24 sata da žalbe preda Višem sudu, čime se očekuje nastavak dinamičnih dešavanja u političkoj areni Niša.

Komentara: 0


#   Niš   viši sud   opozicija   GIK   lokalni izbori 2024
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima