Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Виски пију, порезима деру, а плате смањују

rssBookmark and Share

Ниш 28.11.2014. Нишке Вести

''Они који су на власти обећали су да ће грађанима одмах бити боље чим ступи на снагу нови Закон о јавним набавкама и кад крене са радом Канцеларија за брзе одговоре.

Виски пију, порезима деру, а плате смањују

Међутим, како чујемо, биће нам боље тек 2017. године, а што се тиче Канцеларије за брзе одговоре ситуација је још катастрофалнија јер смо пали на 91. место, према истраживањима Светске банке, кад је привредни амбијент у питању", каже шеф одборничке групе Уједињених региона Србије у Скупштини Града Ниша, Бранислав Јовановић и додаје да је према истом истраживању, кад су грађевинске дозволе у питању Србија тек на 186. месту.

"Ми смо иза најнеразвијенијих афричких земаља по том питању издавања грађевинских дозвола. Ови подаци указују да су приче о реформама и бољем животу само празне приче", указује Јовановић.

Он је истакао да се у Нишу води јалова политика, а доказ за то је, како каже, отварање све већег броја канцеларија које служе за партијско запошљавање кадрова који се још увек нису удомили иако је владајућа странка у нашем граду већ запослила преко 500 људи.

"Поред најновије Канцеларије за пољопривреду, Ниш има и Канцеларију за Милански едикт, Канцеларију за брзе одговоре, Канцеларију за младе, Канцеларију за родну равноправност и друге", навео је шеф одборничке групе УРС-а у Скупштини Града Ниша.

Јовановић је испричао и једну занимљивост о нишким политичарима на власти кад је коришћење алкохолних пића, конкретно вискија, у питању.

"Поред огромне количине вискија који набављају, набаве обавезно још већу количину ђуса који касније помешају не би ли испали чедни у очима оних који их обилазе. То је, знате, масовна појава. Ево и у „Блицу" смо могли да прочитамо текст о томе како су градске власти расписале јавну набавку за куповину стотинак литара шкотског вискија и других жестоких пића. Нека пију, ако воле, али о свом трошку, а не о трошку наших суграђана који једва састављају крај с крајем и којима су плате смањене за 10%", закључује Јовановић.


#   Ниш   Милански едикт   Бранислав Јовановић   економија   партијско запошљавање   критике
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима