Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Viski piju, porezima deru, a plate smanjuju

rssBookmark and Share

Niš 28.11.2014. Niške Vesti

''Oni koji su na vlasti obećali su da će građanima odmah biti bolje čim stupi na snagu novi Zakon o javnim nabavkama i kad krene sa radom Kancelarija za brze odgovore.

Viski piju, porezima deru, a plate smanjuju

Međutim, kako čujemo, biće nam bolje tek 2017. godine, a što se tiče Kancelarije za brze odgovore situacija je još katastrofalnija jer smo pali na 91. mesto, prema istraživanjima Svetske banke, kad je privredni ambijent u pitanju", kaže šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije u Skupštini Grada Niša, Branislav Jovanović i dodaje da je prema istom istraživanju, kad su građevinske dozvole u pitanju Srbija tek na 186. mestu.

"Mi smo iza najnerazvijenijih afričkih zemalja po tom pitanju izdavanja građevinskih dozvola. Ovi podaci ukazuju da su priče o reformama i boljem životu samo prazne priče", ukazuje Jovanović.

On je istakao da se u Nišu vodi jalova politika, a dokaz za to je, kako kaže, otvaranje sve većeg broja kancelarija koje služe za partijsko zapošljavanje kadrova koji se još uvek nisu udomili iako je vladajuća stranka u našem gradu već zaposlila preko 500 ljudi.

"Pored najnovije Kancelarije za poljoprivredu, Niš ima i Kancelariju za Milanski edikt, Kancelariju za brze odgovore, Kancelariju za mlade, Kancelariju za rodnu ravnopravnost i druge", naveo je šef odborničke grupe URS-a u Skupštini Grada Niša.

Jovanović je ispričao i jednu zanimljivost o niškim političarima na vlasti kad je korišćenje alkoholnih pića, konkretno viskija, u pitanju.

"Pored ogromne količine viskija koji nabavljaju, nabave obavezno još veću količinu đusa koji kasnije pomešaju ne bi li ispali čedni u očima onih koji ih obilaze. To je, znate, masovna pojava. Evo i u „Blicu" smo mogli da pročitamo tekst o tome kako su gradske vlasti raspisale javnu nabavku za kupovinu stotinak litara škotskog viskija i drugih žestokih pića. Neka piju, ako vole, ali o svom trošku, a ne o trošku naših sugrađana koji jedva sastavljaju kraj s krajem i kojima su plate smanjene za 10%", zaključuje Jovanović.


#   Niš   Milanski edikt   Branislav Jovanović   ekonomija   partijsko zapošljavanje   kritike
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima