Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Смењени сви директори ЈП

rssBookmark and Share

27.07.2012. Аutor : M.Gajić |

На другој седници Скупштине Врања, одборници су већином гласова усвојили Предлог одлуке о завршном рачуну буџета града Врања за 2011. годину и Предлог пословника Скупштине града, који ће након измена, како је рекла секретар Скупштине Љиљана Стојановић, допринети ефикаснијем раду локалног парламента.

Врање: Смењени сви директори ЈП

Усвојени су и Предлог одлуке о промени Статута Града Врања, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Регионалног центра за таленте, Решење о разрешењу директора ЈУ Центар за развој лок. услуга социјалне заштите, као и Предлог решења о избору чланова Савета за јавну безбедност и сигурност грађана и локалне самоуправе.

Према речима градоначелника Зорана Антића, један од првих задатака Савета биће да одговори на питања "да ли се грађани осећају безбедно и да ли је сачуван ред и мир након недавних паљевина у граду, када је и страдало врањско Позориште".

Усвојен је и Предлог решења о именовању чланова сталних радних тела – савета и комисија Скупштине града Врања.

У наставку седнице, одборници су већином гласова именовали нове директоре јавних установа и предузећа. Нови директор Дирекције за развој и изградњу града је Небојша Николић, дипломирани инжењер архитектуре. За директора Водовода именован је дипломирани економиста Крста Јањић, а Новог Дома Живко Стаменковић, дипломирани инжењер прераде дрвета.

Вршилац дужности директора Завода за урбанизам је архитекта Марија Николић, а за директора Скијалишта Бесна Кобила именован је Дејан Манић, дипломирани економиста. Петар Милосављевић, дипломирани правник обављаће функцију директора Центра за социјални рад, а Дејана Богдановић, дипломирани психолог директор Центра за развој локалних услуга социјалне заштите.

За директора Позоришта "Бора Станковић", именована је професор разредне наставе и глумица Позоришта, Радмила Ђорђевић, а Народног универзитета Татјана Стојевић, менаџер у индустрији. Нови директор Туристичке организације је дипломирани правник Томислав Стојановић, а Историјског архива Добринка Лазановски Илијев, док ће Центром за таленте у Врању руководити Марјан Станковић, професор ликовне културе.


#   Небојша Николић   Бора Станковић   Бесна Кобила   одборници   Петар Милосављевић   Томислав Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима