Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врела политичка ситуација у Лесковцу

rssBookmark and Share

27.05.2012. Izvor : Agencija BETA |

Лидер Реформистичке странке у Лесковцу Дејан Митић поднео је кривичну пријаву против НН због узнемиравања и угрожавања сигурности своје породице

Врела политичка ситуација у Лесковцу

У лесковачкој полицији су рекли да је Митић, који је будући одборник Скупштине Лесковца, поднео кривичну пријаву против непознате особе због претећих порука које су му стигле на мобилни телефон. Митић је рекао да је поред те, поднео пријаву и против лидера Уједињених региона Србије (УРС) у Лесковцу Славише Златановића за иста кривична дела.

"Поднео сам кривичну пријаву и против Златановића зато што га сматрам одговорним за синоћње демонстрације испред мог стана због којих је угорожена моја и сигурност моје породице", казао је Митић.

Лидери и симпатизери УРС-а и Српске напредне странке, Демократске странке Србије, Нове Србије и Јединствене Србије синоћ су протестовали испред Митићевог стана и куће лидерке и будуће одборнице Народне партије у Лесковцу Слађане Младеновић зато што су те две странке са три одборника иступиле из предизборне коалиције са УРС.

Демонстранти су узвикивали погрдне речи на њихов рачун, па је због тога и Слађана Младеновић данас на конференцији за новинаре најавила кривичну пријаву против организатора скупа.

"Мој свекар, који је недавно имао операцију срца, се веома узнемирио па смо морали да зовемо хитну помоћ", рекла је Младеновић против које је Славиша Младеновић данас најавио кривичну пријаву због непоштовања предизборног коалиционог споразума.

Реформисти и Народна партија су на изборима наступали са УРС-ом, али су онда одлучили да напусте ту изборну листу и оформе скупштинску већину са ДС-ом и СПС-ом.

Младеновићева и Митић су казали да су коалицију напустили јер је Златновић без њиховог знања поптисао постизборну коалицију са СНС-ом.

Лидери који су синоћ били на челу око 600 демонстраната рекли су новинарима да и без три одборника имају скупштинску већину, али да ће наставити протесте због "прекрајања изборне воље народа".


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима