Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vrela politička situacija u Leskovcu

rssBookmark and Share

27.05.2012. Izvor : Agencija BETA |

Lider Reformističke stranke u Leskovcu Dejan Mitić podneo je krivičnu prijavu protiv NN zbog uznemiravanja i ugrožavanja sigurnosti svoje porodice

Vrela politička situacija u Leskovcu

U leskovačkoj policiji su rekli da je Mitić, koji je budući odbornik Skupštine Leskovca, podneo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog pretećih poruka koje su mu stigle na mobilni telefon. Mitić je rekao da je pored te, podneo prijavu i protiv lidera Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Leskovcu Slaviše Zlatanovića za ista krivična dela.

"Podneo sam krivičnu prijavu i protiv Zlatanovića zato što ga smatram odgovornim za sinoćnje demonstracije ispred mog stana zbog kojih je ugorožena moja i sigurnost moje porodice", kazao je Mitić.

Lideri i simpatizeri URS-a i Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije sinoć su protestovali ispred Mitićevog stana i kuće liderke i buduće odbornice Narodne partije u Leskovcu Slađane Mladenović zato što su te dve stranke sa tri odbornika istupile iz predizborne koalicije sa URS.

Demonstranti su uzvikivali pogrdne reči na njihov račun, pa je zbog toga i Slađana Mladenović danas na konferenciji za novinare najavila krivičnu prijavu protiv organizatora skupa.

"Moj svekar, koji je nedavno imao operaciju srca, se veoma uznemirio pa smo morali da zovemo hitnu pomoć", rekla je Mladenović protiv koje je Slaviša Mladenović danas najavio krivičnu prijavu zbog nepoštovanja predizbornog koalicionog sporazuma.

Reformisti i Narodna partija su na izborima nastupali sa URS-om, ali su onda odlučili da napuste tu izbornu listu i oforme skupštinsku većinu sa DS-om i SPS-om.

Mladenovićeva i Mitić su kazali da su koaliciju napustili jer je Zlatnović bez njihovog znanja poptisao postizbornu koaliciju sa SNS-om.

Lideri koji su sinoć bili na čelu oko 600 demonstranata rekli su novinarima da i bez tri odbornika imaju skupštinsku većinu, ali da će nastaviti proteste zbog "prekrajanja izborne volje naroda".


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima