Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Држава неће пустити Симпо и раднике низ воду

rssBookmark and Share

Врање 01.03.2014. Танјуг

Први потпредседник владе Александар Вучић поручио је данас да држава неће пустити "Симпо" и његове раднике низ воду и да су у току преговори са руским партнером који је заинтересован за приватизацију, а услов државе ће бити да не буде отпуштања.

Вучић: Држава неће пустити Симпо и раднике низ воду

Вучић је након обиласка врањске фабрике "Симпо", рекао да ће држава помоћи са отписом својих потраживања и подстаћи отварање нових радних места.

Вучић је навео да је реч о руској компанији "Дело" и додао да су они прихватили услов да се број запослених не смањује.

Он је најавио да очекује да ће, највероватније у мају, у Врање доћи са замеником председника руске владе Дмитријем Рогозином, наводећи да се разговори између руског партнера и "Симпа" воде већ годину и по дана, а да у претходна четири месеца и влада учествује у њима.

"Имали смо неке министре који су желели стечај, али сматрам да је боље да нађемо стратешког партнера и да држава помогне отписом дуговања", рекао је Вучић.

На питање радника шта ће бити са социјалним програмом, Вучић је одговорио да треба сачекати да се крене у поступак и оценио да је најлакше да се крене у социјални програм, али да је много боље и сигурније да се унапреди производња да се ради на томе да се сачувају радна места.

Он је указао да је држава лош власник, јер у том случају увек више дође до изражаја лични интерес, а не профит фирме и нагласио да "Симпо" треба да буде профитабилна фирма.

Вучић је рекао да је у "Симпу" видео посвећене раднике који му се нису жалили иако раде тежак посао, а међу њима је и пуно жена.

"Ово сам рекао због свих у Србији, који када држава помогне 'Симпу' заколутају очима и погледају у небо и питају докле више", рекао је Вучић и навео да је држава помогла, подсетивши да су радници добили децембарску плату, али не још и октобарску и новембарску и да ће проблем здравствених књижица бити решен у најкраћем року.

Вучић је рекао да је Пчињски округ, због незапослености, део националног приоритетног плана и да ће бити под посебном пажњом владе, као и да ће бити формирана радна група на чијем челу ће бити министар финансија Лазар Крстић.

Председник "Симпа" Драган Томић рекао је да радници те компаније данас имају разлог да буду расположени и задовољни, због чега је захвалан влади.

Он је рекао да је први потпредседник прихватио да размотри програм, којим ће се, како је навео, "Симпо" развијати у наредних 50 година.

Са Вучићем, "Симпо" су посетили министар финансија Лазар Крстић и в.д. министра привреде Игор Мировић.

Порески дуг "Симпа" је око 5,7 милијарди динара.


#   Врање   Симпо   радници   Александар Вучић   Пчињски округ   избори   Лазар Крстић   избори 2014   Игор Мировић   Драган Томић   радна места   радна група   социјални програм
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима