Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Лично би тешко поднео да не победимо на изборима у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 19.05.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић изнео је своје мишљење у вези са предстојећим локалним изборима у Нишу, истичући да би тешко поднео пораз напредњака на овим изборима. Гостујући на ТВ Пинк, Вучић је нагласио да је провео значајан део свог времена у Нишу током последње деценије, те да је учествовао у бројним пројектима и инвестицијама које су унапредиле инфраструктуру града.

Фото: Њ.П. Јужна Србија архива
Фото: Њ.П. Јужна Србија архива

Вучић је нагласио да је у Нишу остварен значајан економски напредак, истичући да су примања запослених у овом граду значајно порасла у протеклим годинама. Посебно је истакао брзину раста плата у Нишу у поређењу са другим градовима, те нагласио значајне инвестиције које су реализоване у том региону, укључујући изградњу фабрика, ауто-путева и модернизацију инфраструктуре.

"Просечна плата 2012. у Нишу била је 316 евра, сада је 150 одсто већа, у Београду 120 одсто. У Новом Саду је 125 одсто већа плата. Брже је расла плата у Нишу, него у Београду и Новом Саду. Неће људи да вам кажу да је у Нишу било много незапослених. Тешко бих поднео да не победимо на изборима у Нишу, јер сам провео више у Нишу, него сви председници и премијери заједно од 1945. године”, рекао је Вучић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк..

Подсећајући на остварене пројекте попут изградње аеродрома и најмодернијег Клиничког центра у Србији, Вучић је оценио да је Ниш на путу просперитета и напретка какав није виђен у његовој историји.

Председник је изразио очекивање да ће странка која победи на изборима имати прилику да управља градом, наглашавајући да ће се, без обзира на исход, честитати победнику и да ће се пратити како ће водити град.

Овим изјавама Вучић је подсетио, по њему, на значајне промене и инвестиције које су се десиле у Нишу током његовог мандата, стављајући акценат на економски напредак и инфраструктурни развој града.


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   локални избори 2024
@sns_srbija @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима