Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Lično bi teško podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 19.05.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje mišljenje u vezi sa predstojećim lokalnim izborima u Nišu, ističući da bi teško podneo poraz naprednjaka na ovim izborima. Gostujući na TV Pink, Vučić je naglasio da je proveo značajan deo svog vremena u Nišu tokom poslednje decenije, te da je učestvovao u brojnim projektima i investicijama koje su unapredile infrastrukturu grada.

Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva
Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva

Vučić je naglasio da je u Nišu ostvaren značajan ekonomski napredak, ističući da su primanja zaposlenih u ovom gradu značajno porasla u proteklim godinama. Posebno je istakao brzinu rasta plata u Nišu u poređenju sa drugim gradovima, te naglasio značajne investicije koje su realizovane u tom regionu, uključujući izgradnju fabrika, auto-puteva i modernizaciju infrastrukture.

"Prosečna plata 2012. u Nišu bila je 316 evra, sada je 150 odsto veća, u Beogradu 120 odsto. U Novom Sadu je 125 odsto veća plata. Brže je rasla plata u Nišu, nego u Beogradu i Novom Sadu. Neće ljudi da vam kažu da je u Nišu bilo mnogo nezaposlenih. Teško bih podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu, jer sam proveo više u Nišu, nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine”, rekao je Vučić gostujući u jutarnjem programu TV Pink..

Podsećajući na ostvarene projekte poput izgradnje aerodroma i najmodernijeg Kliničkog centra u Srbiji, Vučić je ocenio da je Niš na putu prosperiteta i napretka kakav nije viđen u njegovoj istoriji.

Predsednik je izrazio očekivanje da će stranka koja pobedi na izborima imati priliku da upravlja gradom, naglašavajući da će se, bez obzira na ishod, čestitati pobedniku i da će se pratiti kako će voditi grad.

Ovim izjavama Vučić je podsetio, po njemu, na značajne promene i investicije koje su se desile u Nišu tokom njegovog mandata, stavljajući akcenat na ekonomski napredak i infrastrukturni razvoj grada.


#   Niš   SNS   Aleksandar Vučić   lokalni izbori 2024
@sns_srbija @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima