Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново се урушио потпорни зид на Коридору 10 у Грделичкој клисури

rssBookmark and Share

Грделичка клисура 20.08.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Од јуче се обрушило укупно око 100 метара заштитне косине на Коридору 10 у Грделичкој клисури, јавља дописник РТС-а. Ангажовани су стручњаци који ће радити на санацији, речено је на конференцији за новинаре током које се зид стално урушавао. Остао је још мали део зида у средини, а очекује се да ће се и он урушити.

Фото: РТС
Фото: РТС

Јуче су "Коридори Србије" саопштили да је, на деоници Горње Поље – Царичина Долина, испред тунела Предејане, дошло до оштећења потпорне конструкције и дестабилизације дела заштитне косине.

Заменик шефа пројекта "Југ" Леонид Вуковић рекао је на конференцији за новинаре да су ангажовани стручњаци који ће видети на који начин је могућа санација. 

У јуну ове године је почела додатна стабилизација заштитних косина којих има око 155.000 квадратних метара на деоници од око 26 километара. 

Извођач радова на овом потезу је шпанска компанија "Азви". Радови се финансирају из кредита Европске инвестиционе банке.

Иначе, ово је треће обрушавање потпорних зидова од априла. Прво оштећење је одмах санирано и није угрозило изградњу тунела "Предејане". 

Друго оштећење је било у марту ове године и у току је санација.


#   ауто-пут   Грделичка клисура   коридор 10   изградња   потпорни зид   Коридори Србије   урушавање   Царичина Долина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима