Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплаве порушиле мостове на југу Србије

rssBookmark and Share

Врање 25.11.2010. В. Ристић

Врање, Владичин Хан, Бујановац, Трговиште - Дводневне обилне падавине довеле су до изливања Јужне Мораве на подручју више општина Пчињског округа, а причињена је и материјална штета на инфраструктурним објектима. На магистралном путу Владичин Хан - Врање - Бујановац код места Суви Дол дошло је до одрона због чега се саобраћај отежано одвија и ангажована је неопходна механизација на санацији.Село Рибинце у врањској општини остало је без воде за пиће јер је дошло до прекида на водоводној мрежи у дужини од 200 метара, а прве процене говоре о штети од око милион динара. Због запушених водопропуста и лоше канализације, у Врању је поплављена железничка пруга што је изазвало прекид магистралног железничког саобраћаја на релацији Атина - Београд. Јавно предузеће „Водовод“ у Врању ангажовано је на отпушавању водопропуста, додаје се у саопштењу.

- Сва расположива механизација и људство даноноћно је ангажовано на санирању штете и испумпавању воде из поплављених подрума, нарочито у сеоским месним заједницама, али ми нисмо у стању да одговоримо на све захтеве - рекао је за Данас технички директор у врањском „Водоводу“ Жика Митровић. Обилне падавине су у Прешеву довеле до изливања непрочишћеног кишног канала и поплављено је осам објеката у насељу Железничка станица. У бујановачкој општини, према подацима Штаба за цивилну заштиту, поплављено је 16 приватних кућа, углавном подрумских просторија и дворишта. Падавине су изазвале и појаву клизишта у Трговишту, на путу ка Радовници, а екипе Јавно-комуналног предузећа „Врање“ санирају терен. Набујала река Пчиња однела је и четири привремена моста, а поплављене су и оранице у селима Ћуковац и Златокоп.

 


#   Врање   Бујановац   Владичин Хан   Трговиште   саобраћај   Железничка станица   материјална штета   без воде   Суви Дол   Жика Митровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима