Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poplave porušile mostove na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Vranje 25.11.2010. V. Ristić

Vranje, Vladičin Han, Bujanovac, Trgovište - Dvodnevne obilne padavine dovele su do izlivanja Južne Morave na području više opština Pčinjskog okruga, a pričinjena je i materijalna šteta na infrastrukturnim objektima. Na magistralnom putu Vladičin Han - Vranje - Bujanovac kod mesta Suvi Dol došlo je do odrona zbog čega se saobraćaj otežano odvija i angažovana je neophodna mehanizacija na sanaciji.Selo Ribince u vranjskoj opštini ostalo je bez vode za piće jer je došlo do prekida na vodovodnoj mreži u dužini od 200 metara, a prve procene govore o šteti od oko milion dinara. Zbog zapušenih vodopropusta i loše kanalizacije, u Vranju je poplavljena železnička pruga što je izazvalo prekid magistralnog železničkog saobraćaja na relaciji Atina - Beograd. Javno preduzeće „Vodovod“ u Vranju angažovano je na otpušavanju vodopropusta, dodaje se u saopštenju.

- Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo danonoćno je angažovano na saniranju štete i ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma, naročito u seoskim mesnim zajednicama, ali mi nismo u stanju da odgovorimo na sve zahteve - rekao je za Danas tehnički direktor u vranjskom „Vodovodu“ Žika Mitrović. Obilne padavine su u Preševu dovele do izlivanja nepročišćenog kišnog kanala i poplavljeno je osam objekata u naselju Železnička stanica. U bujanovačkoj opštini, prema podacima Štaba za civilnu zaštitu, poplavljeno je 16 privatnih kuća, uglavnom podrumskih prostorija i dvorišta. Padavine su izazvale i pojavu klizišta u Trgovištu, na putu ka Radovnici, a ekipe Javno-komunalnog preduzeća „Vranje“ saniraju teren. Nabujala reka Pčinja odnela je i četiri privremena mosta, a poplavljene su i oranice u selima Ćukovac i Zlatokop.

 


#   Vranje   Bujanovac   Vladičin Han   Trgovište   saobraćaj   Železnička stanica   materijalna šteta   bez vode   Suvi Dol   Žika Mitrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima