Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почело рушење објеката због изградње важне саобраћајнице у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 03.05.2018. Јужна Србија Инфо

Данас је започета реализација пројекта Проширење и реконструкција Булевара Николе Пашића – деоница од Нишке улице до улице 28. марта, у дужини од 950 m. Пројекат почиње радовима на рушењу постојећих изграђених објеката за које је спроведен поступак експропријације и за које је исплаћено око 99 милиона динара.

Почело рушење објеката због изградње важне саобраћајнице у Лесковцу

Радови на рушењу се изводе на основу решења о рушењу Грађевинске инспекције Градске управе града Лесковца и решења о извршењу извршних решења, а радове на рушењу изводи предузеће МП ''База Пут плус“ из Доњег Синковца.

Вредност радова на рушењу у овој фази је око 3 милиона динара. Одмах након уклањања ових објеката приступиће се полагању високонапонског кабла до локације фабрике „Јура“.

"Проширење и реконструкција булевара довело би до преусмеравања транзитног саобраћаја из градског језгра, као и до повећања опште безбедности саобраћаја, смањења загађења емисијом издувних гасова и буком. Такође побољшаће се квалитет саобраћајне комуникације града Лесковца и општина Бојник, Лебане и Медвеђа са Коридором 10", рекао је на конференцији за медије градоначелник Лесковца Горан Цветановић, подсетивши да је приликом своје посете Лесковцу, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила да ће завршетак обилазнице око Лесковца Влада Републике Србије издвојити 195 милиона динара.


#   Лесковац   Горан Цветановић   саобраћај   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   изградња   Булевар   Булевар Николе Пашића
@CvetanovicG @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима