Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počelo rušenje objekata zbog izgradnje važne saobraćajnice u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 03.05.2018. Južna Srbija Info

Danas je započeta realizacija projekta Proširenje i rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića – deonica od Niške ulice do ulice 28. marta, u dužini od 950 m. Projekat počinje radovima na rušenju postojećih izgrađenih objekata za koje je sproveden postupak eksproprijacije i za koje je isplaćeno oko 99 miliona dinara.

Počelo rušenje objekata zbog izgradnje važne saobraćajnice u Leskovcu

Radovi na rušenju se izvode na osnovu rešenja o rušenju Građevinske inspekcije Gradske uprave grada Leskovca i rešenja o izvršenju izvršnih rešenja, a radove na rušenju izvodi preduzeće MP ''Baza Put plus“ iz Donjeg Sinkovca.

Vrednost radova na rušenju u ovoj fazi je oko 3 miliona dinara. Odmah nakon uklanjanja ovih objekata pristupiće se polaganju visokonaponskog kabla do lokacije fabrike „Jura“.

"Proširenje i rekonstrukcija bulevara dovelo bi do preusmeravanja tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra, kao i do povećanja opšte bezbednosti saobraćaja, smanjenja zagađenja emisijom izduvnih gasova i bukom. Takođe poboljšaće se kvalitet saobraćajne komunikacije grada Leskovca i opština Bojnik, Lebane i Medveđa sa Koridorom 10", rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, podsetivši da je prilikom svoje posete Leskovcu, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila da će završetak obilaznice oko Leskovca Vlada Republike Srbije izdvojiti 195 miliona dinara.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   saobraćaj   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   izgradnja   Bulevar   Bulevar Nikole Pašića
@CvetanovicG @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima