Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуо Зоран Давидовић, праунук Боре Станковића

rssBookmark and Share

Врање 27.11.2017. Јужна Србија Инфо

У Београду је јуче у 60. години, после краће и тешке болести преминуо Зоран Давидовић, праунук Борисава Станковића, великана српске књижевности.

Фото: Град Врање
Фото: Град Врање

Зоран Давидовић је син Зоре Живадиновић Давидовић, унуке Боре Станковића по мајци Десанки, најстаријој ћерки чувеног врањског и српског писца. Зора је била познати костимограф.

Завршио је Електротехнички факултет у Београду, радио у Компанији ,,Дунав осигурање", где је увео систем квалитета по медјународним стандардима, а био је и помоћник директора Републичког завода за статистику.

Поводом смрти Зорана Давидовића телеграм саучешћа породици је упутио градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима.,,Примите изразе нашег најдубљег жаљења поводом Зоранове смрти. Његов прерани одлазак је ненадокнадив губитак за породицу, али и Врање које је волео свим срцем и душом. Успомене на његов лик живеће вечно. Нека му је вечна слава и хвала". Зоран Давидовић биће сахрањен у среду 29. новембра на Новом гробљу у Београду, а последњем испраћају присуствоваће делегација града Врања. 


#   Врање   Бора Станковић   In memoriam   Слободан Миленковић   Дунав осигурање   праунук   Зоран Давидовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима