Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preminuo Zoran Davidović, praunuk Bore Stankovića

rssBookmark and Share

Vranje 27.11.2017. Južna Srbija Info

U Beogradu je juče u 60. godini, posle kraće i teške bolesti preminuo Zoran Davidović, praunuk Borisava Stankovića, velikana srpske književnosti.

Foto: Grad Vranje
Foto: Grad Vranje

Zoran Davidović je sin Zore Živadinović Davidović, unuke Bore Stankovića po majci Desanki, najstarijoj ćerki čuvenog vranjskog i srpskog pisca. Zora je bila poznati kostimograf.

Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, radio u Kompaniji ,,Dunav osiguranje", gde je uveo sistem kvaliteta po medjunarodnim standardima, a bio je i pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Povodom smrti Zorana Davidovića telegram saučešća porodici je uputio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima.,,Primite izraze našeg najdubljeg žaljenja povodom Zoranove smrti. Njegov prerani odlazak je nenadoknadiv gubitak za porodicu, ali i Vranje koje je voleo svim srcem i dušom. Uspomene na njegov lik živeće večno. Neka mu je večna slava i hvala". Zoran Davidović biće sahranjen u sredu 29. novembra na Novom groblju u Beogradu, a poslednjem ispraćaju prisustvovaće delegacija grada Vranja. 


#   Vranje   Bora Stanković   In memoriam   Slobodan Milenković   Dunav osiguranje   praunuk   Zoran Davidović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima