Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуо Зоран Мирашевић, познати нишки угоститељски радник

rssBookmark and Share

Ниш 01.01.2021. Јужна Србија Инфо

Зоран Мирашевич познати нишки угоститељски и туристички радник, преминуо је од срчаних слабости у 64. години живота у Нишу. Био је један од најбољих мајстора - кувара и педагога тог заната. Позант је и као одличан организатор и оснивач бројних туристичких и гастрономских манифестација на југу србије.

Преминуо Зоран Мирашевић, познати нишки угоститељски радник

Зоран Мирашевић је рођен 1957. године у Нишу. Завршио је средњу и Вишу Угоститељско-туристичку школу у родном граду 80-их година, а потом је стекао и звање економисте. Стручност и лични афинитети определили су га ка туризмологији. Преданост послу, одговорност и амбициозност особине су које су га довеле до руководећих места у неколико угоститељских организација, у којима се, захваљујући својим талентом и резултатима, афирмисао као један од најпознатијих угоститељско-туристичких потенцијала Ниша, Нишавског региона и Републике Србије. Његова неисцрпна енергија и стално праћење актуелних дешавања и прилика у туризму, угоститељству, привреди и култури разлог су због којег му је поверено организовање многих важних манифестација у граду. Од посебног је значаја његов допринос у промовисању града и презентацији угоститељско-туристичког потенцијала Ниша у земљи и иностранству. Као један од оснивача манифестације и председник организационог одбора Златне руке добитник је "Златне плакете" и више од десет повеља. Као вишегодишњи организатор Филмских сусрета и Хорских свечаности у Нишу, Удружење глумаца више пута га је прогласило и наградило за најбољег домаћина. Скоро три деценије Мирашевић је организатор манифестације Избор глумачког пара године "ОНА И ОН", која се у Нишу одржава на Филмским сусретима више од 40 година. Куриозитет је што је једини добитник глумачког признања иако није глумац. Своје организаторске способности вишеструко је доказао и у низу културних, спортских и студентских манифестација. Зоран Мирашевић добитник је бројних признања од "Златне значке" Дома омладине, "Златне плакете" Туристичке организације Ниша, "Златног јасмина" Туристичке организације Србије, бројних повеља, плакета и захвалница до највиших признања у области туризма и угоститељства - “Златно туристичко срце” и “Туристички оскар” за личност године 2014. у угоститељству југоисточне Европе, и највишег признања града Ниша награде “11. јануар”.

Зоран Мирашевић је лидерско умеће и успешност у тимском раду дуго година приказивао на такмичењима угоститељско-туристичких радника Србије и Југославије. Добитник је споменице "ОПШТЕЖИТЕЉНЕ СРПСКЕ ЦАРСКЕ ЛАВРЕ МАНАСТИРА ХИЛАНДАРА" 1998. године.

Стручна саопштења Зорана Мирашевића објављивана су у разним часописима, а аутор је и седам књига из области угоститељства. Народна библиотека Ниш 2000. године доделила му је захвалницу за драгоцен допринос обогаћивању библиотечких фондова. Мирашевићева мисија у раду јесте афирмација квалитетне угоститељске и туристичке понуде града Ниша и околине, средине у којој живи и ради, као и стална едукација кадрова у овој области.

Зоран Мирашевић је иза себе оставио супругу и двоје деце.

Место и време сахране биће накнадно објављени.


#   Ниш   In memoriam   угоститељство   Удружење угоститеља и туристичких посленика   Зоран Мирашевић   гастро туризам
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима