Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пробијен пут од Крушевице до Пролом Бања

rssBookmark and Share

Прокупље 05.08.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Уз присуство представника локалне самоуправе Прокупље и Куршумлија, мештана прокупачких села Крушевица и Товрљане, обележен је завршетак радова на пробијању пута од Крушевице до Пролом Бање.

Пробијен пут од Крушевице до Пролом Бања

- Пробијање пута Крушевица – Пролом Бања у дужини од девет километара од великог је стратешког, привредног и туристичког значаја за општине Лебане, Бојник, Медвеђа, Прокупље и Куршумлија. Овим путем се из наведених општина сада најбрже може доћи до Пролом Бање, рекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и додао да укупна вредност радова на пробијању пута износи 400.000 динара, од којих је Општина Прокупље издвојила 300.000, а Куршумлија 100.000 динара.

По његовим речима Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре већ је упућен захтев за израду пројектно-техничке документације како би се на овом путном правцу наставили радови. Реч је о радовима који ће омогућити и постављање асфалта.

За мештане прокупачких села Товрљане, Крушевица, Арбанашка, Пестиш, Широке Њиве и друга овај путни правац много значи. Захваљујући овом путном правцу пољопривредници ових и других села своје пољопривредне производе, са еколошки чистих и здравих њива, моћи ће да продају многобројним домаћим и иностраним туристима који бораве у Пролом Бањи.

 


#   Прокупље   Куршумлија   Пролом Бања   саобраћај   председник општине   Мирољуб Пауновић   Илија Ђедовић   Филип Јовановић   Крушевица   Општина Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима