Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Probijen put od Kruševice do Prolom Banja

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.08.2014. JužnaSrbija.Info

Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave Prokuplje i Kuršumlija, meštana prokupačkih sela Kruševica i Tovrljane, obeležen je završetak radova na probijanju puta od Kruševice do Prolom Banje.

Probijen put od Kruševice do Prolom Banja

- Probijanje puta Kruševica – Prolom Banja u dužini od devet kilometara od velikog je strateškog, privrednog i turističkog značaja za opštine Lebane, Bojnik, Medveđa, Prokuplje i Kuršumlija. Ovim putem se iz navedenih opština sada najbrže može doći do Prolom Banje, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i dodao da ukupna vrednost radova na probijanju puta iznosi 400.000 dinara, od kojih je Opština Prokuplje izdvojila 300.000, a Kuršumlija 100.000 dinara.

Po njegovim rečima Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture već je upućen zahtev za izradu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se na ovom putnom pravcu nastavili radovi. Reč je o radovima koji će omogućiti i postavljanje asfalta.

Za meštane prokupačkih sela Tovrljane, Kruševica, Arbanaška, Pestiš, Široke Njive i druga ovaj putni pravac mnogo znači. Zahvaljujući ovom putnom pravcu poljoprivrednici ovih i drugih sela svoje poljoprivredne proizvode, sa ekološki čistih i zdravih njiva, moći će da prodaju mnogobrojnim domaćim i inostranim turistima koji borave u Prolom Banji.

 


#   Prokuplje   Kuršumlija   Prolom Banja   saobraćaj   predsednik opštine   Miroljub Paunović   Ilija Đedović   Filip Jovanović   Kruševica   Opština Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima