Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због обилних падавина, проглашена ванредна ситуација у Власотинцу: Већ други дан без пијаће воде

rssBookmark and Share

Лесковац 02.12.2017. Јужна Србија Инфо

Општински штаб за ванредне ситуације у Власотинцу прогласио је ванредну ситуацију на делу територије општине, у насељеним местима Власотинце, Шишава, Доња Ломница, Орашје, Кукавица и Средор.

Фото: Општина Власотинце
Фото: Општина Власотинце

Обилне падавине и нагло отапање снега у периоду од 30.11. до 1.12. условили су изливање бујичних потока и атмосферских вода, што је довело до оштећења појединих деоница на општинским и махалским путевима, мостовима и пропустима, а самим тим и до прекида саобраћаја. Због повећане мутноће реке Власине, јуче је дошло до прекида и у водоснабдевању.

Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце закључио је да и поред ангажовања расположивих средстава и механизације није могуће решити све настале проблеме, због чега је проглашена ванредна ситуација на делу територије како би могла да се ангажује додатна механизација са циљем да се нормализују услови живота и рада становништва на угроженом подручју.

У Власотинцу и околним местима данас круже три цистерне које снабдевају становништво и институције водом за пиће. Тако се једна налази код Дома здрваља и реаговаће по хитним позивима, а број возача цистерне је 063/106-57-86. Друга ће у току дана бити на релацији лесковачки пут, улице 29.новембра, 12.бригаде, Немањина, 22.двизије, насеља Манастириште и Бољаре, улице Милентија Поповића и Власинска и насеља Конопница, батуловце и Стајковце. Број возача цистерне је 064/482-18-37. Трећа цистерна је на релацији зграда општине, улице Иве Лоле Рибара, Вука Караџића, Мије Миленковића, насеља Шишава, Ломница, Каменица, мотел Гуњетинац, Орашје, Кукавица, Ладовица, Прилепац и Гложане. Број телефона возача ове цистерне је 061/268-30-51.

Фото: Општина Власотинце

У власотиначком “Водоводу” кажу да се до краја дана очекује нормализација водоснабдевања, али да ће се вода, када буде стигла, користити само у техничке сврхе док Завод за јавно здравље Лесковац не потврди њену хигијенску исправност.


#   Лесковац   Власотинце   ванредно стање   снег   киша   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације   Завод за јавно здравље   без воде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима