Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Проглашено ванредно стање и у општини Владичин Хан

rssBookmark and Share

Владичин Хан 08.01.2017.

По одлуци Кризног штаба општине Владичин Хан, на данас одржаној седници, одлучено је да на територији општине буде проглашена ванредна ситуација.

Фото Чале
Фото Чале

Ванредна ситуација проглашена је у општини Владичин Хан, потврдио је председник Горан Младеновић. Младеновић каже да је заседао Штаб за ванредне ситуације и да је донета таква одлука.

Са постојећом механизацијом није могуће одржавати проходним и чистити све путне правце на територији општине, услед снежног невремена које има карактеристике елементарне непогоде.

Стога је, по одлуци Кризног штаба, неопходно ангажовати све расположиве машине које су у власништву приватних предузетника, а могу послужити у ванредној ситуацији.

Кризни штаб општине је у сталном заседању и у складу са ситуацијом на терену биће предузимане све неопходне мере, како би се дошло до најудаљенијих и најзавејанијих месних заједница и како би проблеми, које су изазвали велики снег и изузетно ниске температуре, били сведени на минимум.

Грађанима се препоручује да остану код куће, возила која саобраћају морају имати зимску опрему, а на пут немојте полазити уколико то није неопходно.

- У десетак села на подручју Кукавице и Грделичке клисуре око 1.000 становника је одсечено од света. Због екстремно ниских температура не можемо све путеве да очистимо и дођемо до удаљених старачких домаћинстава у планинским селима.

Звали смо Војску Србије, али они су углавном ангажовани на граници и на подручју Врања, тако да нам је потребна помоћ приватних предузећа која имају машине за чишћење - апелује Младеновић.

Он најављује да ће у току дана бити пробијен путни правац до села Мањак у Грделичкој клисури.


#   Владичин Хан   Горан Младеновић   ванредно стање   невреме   снег   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације   кризни штаб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима