Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Proglašeno vanredno stanje i u opštini Vladičin Han

rssBookmark and Share

Vladičin Han 08.01.2017.

Po odluci Kriznog štaba opštine Vladičin Han, na danas održanoj sednici, odlučeno je da na teritoriji opštine bude proglašena vanredna situacija.

Foto Čale
Foto Čale

Vanredna situacija proglašena je u opštini Vladičin Han, potvrdio je predsednik Goran Mladenović. Mladenović kaže da je zasedao Štab za vanredne situacije i da je doneta takva odluka.

Sa postojećom mehanizacijom nije moguće održavati prohodnim i čistiti sve putne pravce na teritoriji opštine, usled snežnog nevremena koje ima karakteristike elementarne nepogode.

Stoga je, po odluci Kriznog štaba, neophodno angažovati sve raspoložive mašine koje su u vlasništvu privatnih preduzetnika, a mogu poslužiti u vanrednoj situaciji.

Krizni štab opštine je u stalnom zasedanju i u skladu sa situacijom na terenu biće preduzimane sve neophodne mere, kako bi se došlo do najudaljenijih i najzavejanijih mesnih zajednica i kako bi problemi, koje su izazvali veliki sneg i izuzetno niske temperature, bili svedeni na minimum.

Građanima se preporučuje da ostanu kod kuće, vozila koja saobraćaju moraju imati zimsku opremu, a na put nemojte polaziti ukoliko to nije neophodno.

- U desetak sela na području Kukavice i Grdeličke klisure oko 1.000 stanovnika je odsečeno od sveta. Zbog ekstremno niskih temperatura ne možemo sve puteve da očistimo i dođemo do udaljenih staračkih domaćinstava u planinskim selima.

Zvali smo Vojsku Srbije, ali oni su uglavnom angažovani na granici i na području Vranja, tako da nam je potrebna pomoć privatnih preduzeća koja imaju mašine za čišćenje - apeluje Mladenović.

On najavljuje da će u toku dana biti probijen putni pravac do sela Manjak u Grdeličkoj klisuri.


#   Vladičin Han   Goran Mladenović   vanredno stanje   nevreme   sneg   vanredna situacija   štab za vanredne situacije   krizni štab
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima