Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сабор српских светитеља на Палилули

rssBookmark and Share

Ниш 16.09.2019. А. Милетић, Јужна Србија Инфо

Данас је Градска општина Палилула, обележила своју славу, Сабор српских светитеља у просторијама Нишког културног центра. Прослави су присуствовале бројне званице из јавног, културног и политичког живота града Ниша.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

На почетку свечаности, гостима се обратио преседник ГО Палилула Александар Ждрале, који је честитао свим грађанима који данас обележавају славу Сабор српских светитеља уз кратак осврт, на досадашњи рад општине Палилула.

"Градска општина Палилула је донекле задовољна постигнутим резултатима у периоду између две славе, сматрам да ми на општини Палилула увек можемо боље и експедитивније, уз финансије владе Републике Србије нарочито смо задовољни у последњих месец два због покренуте акције око решавања инфраструктурног дела општине Палилула нараочито ћемо обратити пажњу на решавања проблема на три села које се налазе на територији општине Палилула (Вукоманово, Бербатово и Доње Власе) како каже преседник општине Палилула ове године су дали на значају едукације жена са територије општине Палилула у сарадњи са НЗС са којима су вршили различите преквалификације, односно докавалификације за одређено занимање, такође су радили на одређеном броју запошљавања људи са општине територије општине Палилула где је по његовом мишљењу умањен проценат незапослености на територији општине. "У протеклом периоду смо дали значај побољшању начину живота људи из социјлно угрожених категорија где смо из буџжета градске општине Палилула дали 4.000.000 динара. Да подсетим да се на територији општине Палилула налази велики број социјално угроженог становништва (ромско насеље Црвена Звезда, насеље Иван Милутиновић), велику захвалност морам упутити и представницима града на челу са градоначелником Булатовићем, који су се заједно са нама ухватили у коштац како би решили проблем клизишта у селу Мрамор, где је изграђен потпорни зид, такође у наредном периоду радићемо на асфалтирању пута до Новог гробља и Доњег Власа“, истакао је Ждрале.

Потом је уследило сечење славског колача, које је обавио протојерј ставрофор Бранко Цинцаревић и протојерј ставрофор, отац Милутин Тимотијевић, ректор Богословије, "Светог Кирила и Методија" у Нишу.


#   Ниш   Палилула ГО   градска слава   Бранко Цинцаревић   Александар Ждрале   Сабор српских светитеља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима