Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СБ "Озрен" у Сокобањи постаје Ковид болница, као додатни капацитет КЦ Ниш

rssBookmark and Share

Сокобања 23.07.2020. Јужна Србија Инфо

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша усвојио је закључак да, у сарадњи са КЦ Ниш и ресорним министарством, специјална болница Озрен у Сокобањи, у најкраћем року, а најкасније од понедељка 26. јула, почне да функционише као Covid боница, пре свега као додатни смештајни капацитет КЦ Ниш.

СБ "Озрен" у Сокобањи постаје Ковид болница, као додатни капацитет КЦ Ниш

Такође, договорено је предузму активности да се стационар Зеленгора у Нишкој бањи стави у приправност, како би, у случају потребе, у што краћем временском периоду могао да прихвати Covid пацијенте у случају да дође до значајног повећања броја пацијената у КЦ Ниш, док ће стационари Радон и Терме наставити да раде у уобичајеном режиму рада.

Чланови Градског штаба за ванредне ситуације од надлежних инспекцијских органа обавештени су да је у последња 24 сата , на територији Града Ниша поднета 31 прекршајна пријава против правних лица у којима је уочено непоштовање обавезних мера заштите од ширења епидемије наложених од стране Кризног штаба Владе Србије и Градског штаба за ванредне ситуације, док је једном угоститељском објекту у Казанџијском сокачету изречена превентивна мера привременог затварања у трајању до 7 дана, због драстичног кршења мера и угрожавања здравља грађана.

Такође, Штаб је представнике свих медицинских установа у граду, укључујући и КЦ Ниш и Институт за јавно здравље подсетио да су по Наредби Штаба од 04. јула 2020. године у обавези да редовно извештају медије и јавност о о своим активностима, а нарочито о броју хоспитализованих пацијената, броју обављених прегледа и броју и резултатима тестова на Covid-19 на територији Града Ниша.


#   Сокобања   Клинички центар Ниш   Институт за јавно здравље   Озрен   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима