Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SB "Ozren" u Sokobanji postaje Kovid bolnica, kao dodatni kapacitet KC Niš

rssBookmark and Share

Sokobanja 23.07.2020. Južna Srbija Info

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša usvojio je zaključak da, u saradnji sa KC Niš i resornim ministarstvom, specijalna bolnica Ozren u Sokobanji, u najkraćem roku, a najkasnije od ponedeljka 26. jula, počne da funkcioniše kao Covid bonica, pre svega kao dodatni smeštajni kapacitet KC Niš.

SB "Ozren" u Sokobanji postaje Kovid bolnica, kao dodatni kapacitet KC Niš

Takođe, dogovoreno je preduzmu aktivnosti da se stacionar Zelengora u Niškoj banji stavi u pripravnost, kako bi, u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu mogao da prihvati Covid pacijente u slučaju da dođe do značajnog povećanja broja pacijenata u KC Niš, dok će stacionari Radon i Terme nastaviti da rade u uobičajenom režimu rada.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije od nadležnih inspekcijskih organa obavešteni su da je u poslednja 24 sata , na teritoriji Grada Niša podneta 31 prekršajna prijava protiv pravnih lica u kojima je uočeno nepoštovanje obaveznih mera zaštite od širenja epidemije naloženih od strane Kriznog štaba Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije, dok je jednom ugostiteljskom objektu u Kazandžijskom sokačetu izrečena preventivna mera privremenog zatvaranja u trajanju do 7 dana, zbog drastičnog kršenja mera i ugrožavanja zdravlja građana.

Takođe, Štab je predstavnike svih medicinskih ustanova u gradu, uključujući i KC Niš i Institut za javno zdravlje podsetio da su po Naredbi Štaba od 04. jula 2020. godine u obavezi da redovno izveštaju medije i javnost o o svoim aktivnostima, a naročito o broju hospitalizovanih pacijenata, broju obavljenih pregleda i broju i rezultatima testova na Covid-19 na teritoriji Grada Niša.


#   Sokobanja   Klinički centar Niš   Institut za javno zdravlje   Ozren   štab za vanredne situacije   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima