Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski štab: Rasteretiti KC Niš i obezbediti nove smeštajne kapacitete

rssBookmark and Share

Niš 21.07.2020. Južna Srbija Info

Gradski štab za vanredne situacije analizarao aktuelnu situaciju u Nišu i, na osnovu medicinskih pokazatelja i ocene epidemiologa, zaključio da je trenutna situacija u gradu takva da ne dozvoljava opuštanje, posebno kada je poštovanje svih obaveznih mera zaštite i prevencije širenja epidemije u pitanju.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Klinički centar, kako je ocenjeno, u ovom trenutku raspolaže dovoljnim kadrovskim, tehničkim, zaštitnim i smeštajnim kapacitetima za zbrinjavanje i adekvatno lečenje povećanog broja pacijenata, ali se mora raditi i na obezbeđenju novih smeštajnih kapaciteta u Nišu i okolnim mestima, kako bi se smanjio pritisak na sam Klinički centar koji, u ovom trenutku, zbrinjava pacijente iz čitave južne i istočne, i dela centralne Srbije.

Takođe, članovi Štaba analizirali su aktivnosti koje se preduzimaju na prevenciji širenja bolesti, posebno kada je u pitanju pojava rizičnog okupljanja velikog broja mladih na nišavskom keju i u parkovima u večernjim satima.

Tu će se, pre svega raditi na edukaciji i upozoravanju o štetnosti ovakvog ponašanja, a ekipe lekara i psihologa Studentske poliklinike i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, potpomognute volonterima, već su počele edukativne razgovore sa mladima na kej, i sa tom aktivnošću nastaviće se i narednih večeri. Cilj je, kako je istaknuto, da se mladima ukaže na opasnosti zbog nenošenje maski i masovnih okupljanja po njihovo, ali i po zdravlje ostalih sa kojima su u svakodnevnom kontaktu.

Ujedno, Štab je inspekcijskim slubama naložio striktnu kontrolu sprovođenja zaštitnih mera u svim delovima grada, a posebno mere obaveze nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima kao i na otvorenom, kada nije moguće održavanje socijalne distance, uz primenu svih zakonskih konsekvenci prema prekršiocima, bilo da su u pitanju pravna lica ili građani.


#   Niš   Klinički centar Niš   štab za vanredne situacije   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima