Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сигурна кућа за геј особе у Нишу

rssBookmark and Share

22.02.2012. С. Радовић

Нишу је потребно склониште за особе које су у конфликту са својом родитељима због своје сексуалне оријентације и родног идентитета.
Овај град планира изградњу сигурне куће која ће бити намењена ЛГБТ особама из Ниша и околних места који су све чешће жртве насиља.

Сигурна кућа за геј особе у Нишу

- Следећа активност биће усмерена ка отварању прихватилишта за ЛГБТ популацију, изјавила је градска већница Душица Давидовић.

Давидовићева је напоменула да је на подручију Ниша и околних градова све више хомосексуалаца који су све чешће жртве насиља, они би се по отварању сигурне куће ту сместили и била би им обезбеђена бесплатна правна помоћ, као и едукација и преквалификација за потребе тржишта рада.

Ово ће бити прва кућа за припаднике ЛГБТ популације у Србији.

Чланица Градског већа потврдила је да је Слађана Живковић, ВД директор сигурне куће у Нишу, одбила да прими у сигурну кућу Стефана Радовића (19), хомосексуалца из Куршумлије, кога се након прзнања да је геј одрекла породица и родбина и који сада живи на улици.

- Прва регионална сигурна кућа за жене и децу жртве породичног насиља у Нишу подразумева смештај жена са децом. Према скупштинској одлуци и статутом установе није предвиђен смештај хомосексуалаца, изјавила је Давидовићева.

 


#   Стефан Радовић   ЛГБТ   сигурна кућа   Душица Давидовић   жртве насиља   Слађана Живковић   правна помоћ   преквалификација   Ана Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима