Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скандал у Скупштини општине

rssBookmark and Share

Алексинац 19.01.2011. Извор: Јужне вести, Алексиначке новости

Заседање Скупштине општине пребачено је у Дом културе, али је новинарима забрањен улаз, преносе Алексиначке новости. Власт ово демантује.

Скандал у Скупштини општине

И наставак седнице општинског парламента која је прекинута 30. децембра због сукоба који умало није прерастао у општу тучу, обележили су скандали. Уместо у згради Општине, заседање је премештено у Дом културе.

- Сви улази у Дом културе су закључани, а на главном улазу стоји 7 припадника приватног обезбеђења из Ниша. Помажу им радници "Театра 91" и "Центра за културу", који по наређењу директорки, Славице Јеленић и Радмиле Петровић, дежурају у холу. Испред улаза у салу обезбеђењу директне инструкције даје шеф Канцеларије за младе Далибор Марковић, и нико од грађана или неподобних новинара не може да уђе у салу. Полицијски службеници, који дежурају испред Дома културе кажу да имају наређења да се не мешају, чак ни када обезбеђење неће да пусти у салу грађане и новинаре - пренеле су Алексиначке новости.

Председник Општине Иван Димић демантује писање "Алексиначких".

- То просто није тачно. То (Алексиначке новости) није медиј, то је приватни сајт Милоша Паовића, момка који се представља као новинар и који против мене већ месецима води политички мотивисану кампању. Седници су присуствовали новинари ТВ Алт и Радио Алексинца, а то су били једини новинари тамо. Милош Паовић јесте новинар ТВ Алт, али данас није тамо био као новинар те телевизије и наравно да није могао да уђе - каже председник Општине Иван Димић (ДСС).

Иначе, оснивач ТВ Алт је локална Општина, док је Радио Алексинац у приватном власништву.

Димић тврди да седницама Скупштине може да присуствује свако ко добије писмено одобрење председника Скупштине, да до сада није било забрана али да је због "мањка простора у Дому културе данас била ванредна ситуација".

Он потврђује да је за данашњу седницу било ангажовано приватно обезбеђење, али негира да је то учињено на нелегалан начин, већ каже да постоји уговор који је потписао председник локалног парламента, као и да је то било неопходно.

Иначе, седница 29. јануара прекинута је јер су одборници опозиције дували у пиштаљке, лупали о клупе а на крају устали и својим телима запосели говорницу. Седница је одложена за сутра. И сутрадан се десило исто, па је председник Скупштине прво упозорио одборнике а потом и изрекао меру удаљења са седнице, која, како кажу у Општини, важи до завршетка целог заседања. Седница је након тога прекинута, а наставак заказан за данас.

- Да се не би поновила иста ствар ангажовао је обезбеђење које је требало да спречи кажњене одборнике да уђу у салу. Међутим, они су поломили врата и на силу ушли у салу, па је једино решење било да се преселимо у Дом културе - каже Димић.

Сукоб између власти, коју у Алексинцу чине ДСС-СРС и СПС и опозиције у којој су ДС, Г17 плус и Покрет за општину Алексинац, настао је јер је опозиција инсистирала да се у дневни ред седнице Скупштине уврсти расправа о порно снимку у коме се наводно виде председник Општине и бивша одборница Г17 плус. Према наводима опозиције влас није желела ни да гласа о овом предлогу, што је резултирало свађом која се умало није завршила општом тучом.

 

Коментара: 0


#   Алексинац   општина   порнографија   Иван Димић   дом   Дом културе   Милош Паовић   председник општине   ванредна ситуација   дневни ред
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима