Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Штрајк просветара у Нишу, Прокупљу и Пироту

rssBookmark and Share

Прокупље 22.10.2014. Југмедиа, Алексинац.Нет

Просветари са подручја Нишавског, Пиротског и Топличког округа одазвали су се позиву синдиката за ступање у штрајк, тако да су у штрајку 33 школе, док четири школе раде са часовима који су скраћени на 30 минута.

Штрајк просветара у Нишу, Прокупљу и Пироту

Према речима начелника Школске управе Живомира Јовановић тачан број школа које су обуставиле наставу знаће се данас у 14 часова, пошто одређени број школа има наставу само у поподневној смени.

Јовановић је рекао да се од јутрос настава нормално одвија у 22 од укупно 119 школа на подручју за које је надлежна Школска управа Ниш.

Просветни радници протестују првенствено због најављеног смањења плата од 10 одсто. Они такође траже доношење Закона о платним разредима и почетак преговора о Посебном колективном уговору.

Унија синдиката просветних радника најавила је да ће, у случају да захтеви просветара не буду испуњени, током новембра организовати штрајкове са часовима од 30 минута.

И алексиначке школе у штрајку

Неке школе су у тоталној обустави наставе, а неке су скратиле часове на 30 минута:

"Вожд, Пољопривредна и Техничка школа су у тоталној обустави наставе. Љупче Николић је у штрајку скраћењем часова на 30 минута. У Гимназији је више од две трећине професора у тоталниј обустави наставе, док су остали у штрајку скраћењем часова на 30 минута." истиче саговорникпортала Алексинац.Нет.


#   Прокупље   Пирот   Алексинац   школе   синдикат   штрајк   техничка школа   Пољопривредна школа   Љупче Николић ОШ   Вожд Карађорђе ОШ   Алексиначка гимназија   Унија синдиката просветних радника   Школска управа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима