Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Štrajk prosvetara u Nišu, Prokuplju i Pirotu

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.10.2014. Jugmedia, Aleksinac.Net

Prosvetari sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga odazvali su se pozivu sindikata za stupanje u štrajk, tako da su u štrajku 33 škole, dok četiri škole rade sa časovima koji su skraćeni na 30 minuta.

Štrajk prosvetara u Nišu, Prokuplju i Pirotu

Prema rečima načelnika Školske uprave Živomira Jovanović tačan broj škola koje su obustavile nastavu znaće se danas u 14 časova, pošto određeni broj škola ima nastavu samo u popodnevnoj smeni.

Jovanović je rekao da se od jutros nastava normalno odvija u 22 od ukupno 119 škola na području za koje je nadležna Školska uprava Niš.

Prosvetni radnici protestuju prvenstveno zbog najavljenog smanjenja plata od 10 odsto. Oni takođe traže donošenje Zakona o platnim razredima i početak pregovora o Posebnom kolektivnom ugovoru.

Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je da će, u slučaju da zahtevi prosvetara ne budu ispunjeni, tokom novembra organizovati štrajkove sa časovima od 30 minuta.

I aleksinačke škole u štrajku

Neke škole su u totalnoj obustavi nastave, a neke su skratile časove na 30 minuta:

"Vožd, Poljoprivredna i Tehnička škola su u totalnoj obustavi nastave. Ljupče Nikolić je u štrajku skraćenjem časova na 30 minuta. U Gimnaziji je više od dve trećine profesora u totalnij obustavi nastave, dok su ostali u štrajku skraćenjem časova na 30 minuta." ističe sagovornikportala Aleksinac.Net.


#   Prokuplje   Pirot   Aleksinac   škole   sindikat   štrajk   tehnička škola   Poljoprivredna škola   Ljupče Nikolić OŠ   Vožd Karađorđe OŠ   Aleksinačka gimnazija   Unija sindikata prosvetnih radnika   Školska uprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima