Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Страшно: Суд свирепо убиство студента у Нишу није квалификовао као тешко убиство

rssBookmark and Share

Ниш 19.02.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Виши тужилац у Нишу квалификовао је недавно убиство студента медицине Вука Стоиљковића (22) као кривично дело убиства из члана 113 Кривичног законика Србије, речено је у Вишем тужилаштву у Нишу.

Страшно: Суд свирепо убиство студента у Нишу није квалификовао као тешко убиство

У нишком тужилаштву су, на тај начин, негирали спекулације да је убиство овог нишког студента медицине, кога је 10. фебруара у парку Свети Сава четири пута ножем избо осумњичени Димитрије Стевановић (20), од којих му је, како се незванично наводи, један од убода пререзао грло, квалификовано као убиство из нехата.

Оно, међутим, није квалификовано ни као тешко убиство. Законска казна за убиство је затвор у трајању од пет до 15 година, а за тешко убиство од десет до 40 година, па се тако јасно долази до закључка да нишко тужилаштво ово убиство, које је узнемирило јавност и читав Ниш дигло на ноге, није квалификовало као убиство из нехата илити тешко убиство.

На питање зашто је то тако, наша медијска кућа није успела да добије одговор од надлежних органа који воде овај случај и истрагу.

У Парку "Свети Сава", недалеко од места где је свирепо убијен студент медицине Вук Стоиљковић, грађани су се и синоћ окупили у великом броју, како би упалили свеће и одали почаст свирепо убијеном младићу. Ту је било пуно омладине, Вукових пријатеља, другара са факултета, професора, наставника и грађана Ниша.

 


#   Ниш   убиство   суд   Свети Сава   Тужилаштво   Вук Стоиљковић   парк Светог Саве   Димитрије Стевановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима