Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Strašno: Sud svirepo ubistvo studenta u Nišu nije kvalifikovao kao teško ubistvo

rssBookmark and Share

Niš 19.02.2014. JužnaSrbija.Info

Viši tužilac u Nišu kvalifikovao je nedavno ubistvo studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) kao krivično delo ubistva iz člana 113 Krivičnog zakonika Srbije, rečeno je u Višem tužilaštvu u Nišu.

Strašno: Sud svirepo ubistvo studenta u Nišu nije kvalifikovao kao teško ubistvo

U niškom tužilaštvu su, na taj način, negirali spekulacije da je ubistvo ovog niškog studenta medicine, koga je 10. februara u parku Sveti Sava četiri puta nožem izbo osumnjičeni Dimitrije Stevanović (20), od kojih mu je, kako se nezvanično navodi, jedan od uboda prerezao grlo, kvalifikovano kao ubistvo iz nehata.

Ono, međutim, nije kvalifikovano ni kao teško ubistvo. Zakonska kazna za ubistvo je zatvor u trajanju od pet do 15 godina, a za teško ubistvo od deset do 40 godina, pa se tako jasno dolazi do zaključka da niško tužilaštvo ovo ubistvo, koje je uznemirilo javnost i čitav Niš diglo na noge, nije kvalifikovalo kao ubistvo iz nehata iliti teško ubistvo.

Na pitanje zašto je to tako, naša medijska kuća nije uspela da dobije odgovor od nadležnih organa koji vode ovaj slučaj i istragu.

U Parku "Sveti Sava", nedaleko od mesta gde je svirepo ubijen student medicine Vuk Stoiljković, građani su se i sinoć okupili u velikom broju, kako bi upalili sveće i odali počast svirepo ubijenom mladiću. Tu je bilo puno omladine, Vukovih prijatelja, drugara sa fakulteta, profesora, nastavnika i građana Niša.

 


#   Niš   ubistvo   sud   Sveti Sava   Tužilaštvo   Vuk Stoiljković   park Svetog Save   Dimitrije Stevanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima