Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра у Нишу пливање за Богојављенски крст

rssBookmark and Share

Ниш 18.01.2023. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана, у четвртак 19.јануара 2023.године, са почетком у 12 сати, на отвореном базену СЦ Чаир у Нишу, организује пливање за Богојављенски крст.

Сутра у Нишу пливање за Богојављенски крст

Међу пријављеним потенцијалним пливачима, пливаће и по један представник Војске Србије, Министарства унутрашњих послова ПУ-Ниш, Жандармерије и Сектора за ванредне ситуације.

Првих 19 такмичара, који добију здравствену потврду о психо-физичкој спремности, моћи ће да учествују у пливачком надметању за Часни крст.
Поред симболичног броја учесника, за Богојављенски крст пливаће и три припаднице лепшег пола.

Победник Богојављенског пливања, добиће новчану награду од 30 хиљада динара, ловоров венац, златан ланац и привезак, а за све учеснике обезбеђене су пригодне награде.

Осим пливача, и ове године у води ће бити и чланови клуба НАИСАБ (NAISSUB) из Ниша, који ће водити рачуна о безбедности учесника манифестације.

Уз свечани строј припадника Жандармерије, цео догађај биће пропраћен симболичним летом голубова, који ће бити пуштени пре самог почетка такмичења.

Највећа нишка општина, ову манифестацију организује у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром „Чаир“, Ронилачким  клубом NAISSUB, Удружењем голубара „Цар Константин“ и другим установама и институцијама. 

После двогодишње паузе, односно одржавања манифестације без присуства публике, услед епидемиолошкe ситуацијe изазване вирусом COVID-19, Нишлије ће ове године, поново моћи да присуствују догађају и бодре пливаче. 
Велико интeресовање пливача, које већ традиционално постоји из године у годину, најбоља је потврда великог значаја који овај празник има, а којим се враћамо нашој православној традицији.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   пливање за Богојављенски крст
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима