Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sutra u Nišu plivanje za Bogojavljenski krst

rssBookmark and Share

Niš 18.01.2023. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana, u četvrtak 19.januara 2023.godine, sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu SC Čair u Nišu, organizuje plivanje za Bogojavljenski krst.

Sutra u Nišu plivanje za Bogojavljenski krst

Među prijavljenim potencijalnim plivačima, plivaće i po jedan predstavnik Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova PU-Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.

Prvih 19 takmičara, koji dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti, moći će da učestvuju u plivačkom nadmetanju za Časni krst.
Pored simboličnog broja učesnika, za Bogojavljenski krst plivaće i tri pripadnice lepšeg pola.

Pobednik Bogojavljenskog plivanja, dobiće novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Osim plivača, i ove godine u vodi će biti i članovi kluba NAISAB (NAISSUB) iz Niša, koji će voditi računa o bezbednosti učesnika manifestacije.

Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj biće propraćen simboličnim letom golubova, koji će biti pušteni pre samog početka takmičenja.

Najveća niška opština, ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom „Čair“, Ronilačkim  klubom NAISSUB, Udruženjem golubara „Car Konstantin“ i drugim ustanovama i institucijama. 

Posle dvogodišnje pauze, odnosno održavanja manifestacije bez prisustva publike, usled epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, Nišlije će ove godine, ponovo moći da prisustvuju događaju i bodre plivače. 
Veliko interesovanje plivača, koje već tradicionalno postoji iz godine u godinu, najbolja je potvrda velikog značaja koji ovaj praznik ima, a kojim se vraćamo našoj pravoslavnoj tradiciji.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   plivanje za Bogojavljenski krst
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima